'UDARI GA U TESTISE'

Više dječaka završilo u bolnici zbog torzije testisa: Krivac TikTok izazov?

Photo: Dubravka Petric/PIXSELL

‘Kod torzije testisa dolazi do prekida cirkulacije i trajnog propadanja testisa’, kaže dr. Divković, potvrđujući više slučajeva

TikTokom kruži još jedan opasan izazov pod nazivom “Hit Him in the Balls Challenge” (“Udari ga u testise”).

Kako Glas Slavonije neslužbeno doznaje, u proteklih nekoliko dana u osječki Klinički bolnički centar zaprimljeno je više djece s tzv. torzijom testisa nego inače. Iako nema službene potvrde, niti djeca žele to priznati, navodno se radi baš o navedenom izazovu, koji može dovesti i do neplodnosti, kao i do uklanjanja testisa.

“Mogu samo reći da imamo veći broj slučajeva torzije testisa kod djece ovih dana. Kod torzije testisa dolazi do prekida cirkulacije i trajnog propadanja testisa. U najtežem slučaju rezultat liječenja je uklanjanje takvog testisa”, kaže doc. dr. sc. Dalibor Divković, dr. med., voditelj Zavoda za dječju kirurgiju KBC-a.

Kako liječnik ističe, on za sada nema saznanja da se kod djece koja su primljena u bolnicu radilo o ikakvom izazovu.

Iako se torzija testisa može pojaviti spontano, ona se događa i nakon ozljeda. Liječnici ističu da je najvažnije odmah se javiti u bolnicu. Još 2019. godine britanski su mediji pisali kako je 12-godišnji dječak zamalo ostao bez testisa zbog izazova pod nazivom “Bangcock”. Dječaci bi u školama pitali “koji je glavni grad Tajlanda”, a kada bi im neki dječak odgovorio da je to Bangkok, što može zvučati kao “bangcock”, udarac u muški spolni organ, dobio bi udarac baš u to mjesto. Majka 12-godišnjaka upozorila je tada roditelje i djecu da shvate posljedice takvih izazova, prenosi RTL-ov Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari