PROGNOZA VREMENA

Video | Nakon ljeta u svibnju, stiglo pravo jesensko vrijeme s kišom! Evo dokle će trajati

Na kopnu od sredine tjedna sunčanije, a na moru od početka lipnja dolaze prave ljetne vrućine. Pogledajte video!

Na kopnu od sredine tjedna sunčanije, a na moru od početka lipnja dolaze prave ljetne vrućine. Pogledajte video!

Uz ciklonu i hladnu frontu nastavlja se dotok hladnog i nestabilnog zraka pa će tako i danas prevladavati oblačno s kišom i pljuskovima, a temperatura u unutrašnjosti ostaje ispod 20, na Jadranu do najviše 26 stupnjeva.

NEDJELJA

Prijepodne u kopnenim predjelima umjereno ili pretežno oblačno s kišom i pljuskova. Ponekog pljuska će biti i uz obalu, osobito sjevernog i dijela srednjeg Jadrana gdje će još u početku puhati jaka i olujna bura s orkanskim udarima, dok će južnije i dalje biti umjerenog juga.

U središnjim i sjeverozapadnim predjelima i u nastavku dana pravo jesensko vrijeme – većinom oblačno s kišom, moguć je još poneki pljusak, a uz sjeverni vjetar temperatura i sutra ispod 20, u većini krajeva oko 15, 16 stupnjeva.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu oblačno s kišom, koja će nešto češća biti u zapadnijim predjelima, dok u najistočnijim može i potpuno izostati. Puhat će slab do umjeren sjeveroistočnjak, a temperatura između 14 i 20 stupnjeva.

Kišonosni oblaci će češće stizati i do same obale pa će pljuskova biti i u Dalmaciji, lokalno i izraženih nevremena. Sjevernije će puhati umjerena i jaka bura koja će prema kraju dana slabjeti, a južnije od Splita većinom umjereno jugo. Hladniji zrak će stići i do juga pa će i ovdje biti svježije.

Promjenjivo ili pretežno oblačno s kišom i pljuskovima danas i na sjevernom Jadranu i u gorju. Bura će prema kraju dana slabjeti, a temperatura u gorju mjestimice cijelu dan ispod 10, na moru oko 20 stupnjeva.

U NOVOM TJEDNU NA MORU

Na Jadranu u ponedjeljak promjenjivo s kišom i pljuskovima, lokalno su moguće i nevere, a zatim utorak u Dalmaciji stabilnije, dok će sjevernije i dalje biti oborina. Od sredine tjedna duž obale većinom sunčano, a bit će i sve toplije pa se početkom lipnja i vraćaju ljetne prilike i prave ljetne vrućine.

U NOVOM TJEDNU NA KOPNU

Početkom novog tjedna u unutrašnjosti promjenjivo s povremenom kišom ili ponekim pljuskom, a zatim od sredine tjedna sve sunčanije i vedrije. Uz više sunčanih sati i dotok toplijeg zraka temperatura će postupno rasti pa će prvi dani lipnja proteći uz 30-ak stupnjeva i sve toplije noći, prognozira Damjana Ćurkov Majaroš za RTL.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari