IZVANREDNE VIJESTI

Nakon što se srušio MIG: Pronađena oba pilota, jednom ozlijeđene noge

Foto: Robert Anić/Pixsell

Iz Ministarstva obrane potvrdili su da se avion srušio prije 14 sati na području Slatine u Virovitičko-podravskoj županiji. Jedan pilot se javio, a za drugim se još uvijek traga

15:53 Nakon skoro dva sata pronađen je i drugi pilot koji se katapultirao iz MiG-a. Kako doznaje Jutarnji list, ozlijeđene su mu obje noge.

15:25 Hrvatska gorska služba spašavanja objavila je da u potrazi za zrakoplovom u Virovitičko-podravskoj županiji sudjeluju pripadnici stanica Požega, Bjelovar i Orahovica, dok su u dolasku pripadnici stanica Zagreb, Zlatar Bistrica, Varaždin, Čakovec, Novska, Slavonski Brod, Vinkovci i Osijek.

14:20 Avion MIG-21 tijekom planske obučne aktivnosti srušio se na nenaseljenom šumovitom području kod Slatine u Virovitičko-podravskoj županiji nešto prije 14 sati, potvrđeno je iz Ministarstva obrane.

“Poduzete su sve mjere i radnje u cilju pronalaska i spašavanja posade”, dodali su i poručili da će pravovremeno izvijestiti javnost o detaljima.

Kako neslužbeno doznaje tportal, riječ je o dvosjedu koji je bio na trenažnom letu, a oba pilota su se katapultirala. Jedan pilot javio se radiovezom, a za drugim se još uvijek traga, doznaje Jutarnji list.

Nakon informacije o padu MIG-a, ministar obrane Mario Banožić, u dogovoru s predsjednikom Vlade, zaputit će se prema lokaciji pada MIG-a kod Slatine, a gdje će doći i načelnik Glavnog stožera Hranj i ravnatelj HRZ-a Križanec, piše RTL-ov Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari