U 70. GODINI

U bolnici preminuo umirovljeni general Pavao Miljavac

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Miljavac je od početka Domovinskog rata bio uključen u obranu Domovine, a tijekom vojne karijere obnašao je brojne visoke dužnosti u Hrvatskoj vojsci

Umirovljeni general Pavao Miljavac (69) sinoć je iznenada preminuo u bolnici u Zagrebu, piše Jutarnji list.

Kako neslužbeno doznajemo, Miljavac je zadobio ozljedu prilikom radova s drvima. Naime, pao je s viljuškara nakon čega je zaprimljen u bolnicu zbog udarca u glavu i prignječenja, a sinoć mu je zatajilo srce.

Miljavac je od početka Domovinskog rata bio uključen u obranu Domovine, a tijekom vojne karijere obnašao je brojne visoke dužnosti u Hrvatskoj vojsci. Bio je načelnik stožera i zapovjednik Zbornog područja Karlovac te pomoćnik i zamjenik načelnika Glavnoga stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske, a nakon što je 1996. godine promaknut u čin general pukovnika, imenovan je na dužnost načelnika Glavnoga stožera Oružanih snaga RH (1996. do 1998.).

Od 1998. do 2000. bio je ministar obrane, a nakon parlamentarnih izbora u siječnju 2000. ušao je u Sabor kao zastupnik, prenosi danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari