KRESANJE TROŠKOVA

Nakon Twittera, idu otkazi i na Facebooku. Zuckerberg objavio: ‘Odlazi 11.000 ljudi’

Osnivač ove društvene platforme najavio je da će smanjiti i broj nekretnina, čak da će zaposlenici dijeliti isti stol

Osnivač Facebooka Mark Zuckerberg danas se pismom obratio zaposlenicima kompanije Meta i njime najavio 11.000 otkaza.

Podsjetimo, Meta je kompanija u čijem je vlasništvu Facebook. “Danas s vama dijelim informacije o nekim o najtežim promjenama koje smo uveli u povijesti Mete. Odlučio sam smanjiti veličinu našeg tima za oko 13% i otpustiti više od 11.000 naših talentiranih zaposlenika”, objavio je Zuckerberg u svom pismu.

Potom je u njemu nastavio: “Također, poduzimamo niz dodatnih koraka kako bi postali učinkovitija kompanija i to rezanjem troškova i produljenjem odluke o zamrzavanju novog zapošljavanja i na prvi kvartal. Znam da će ovo svima pasti teško i posebno mi je žao onih na koje se odnosi ova odluka.”

Inače, Zuckerberg je glavni izvršni direktor Meta Platforms te je naveo i da želi preuzeti odgovornost za ove odluke. Naveo je da će se smanjenje broja zaposlenih dogoditi u cijeloj tvrtki. Smanjit će i broj nekretnina, revidirati potrošnju na razini infrastrukture pa čak i to da će više zaposlenika “dijeliti” radni stol.

Cijena dionica Metae pale su ove godine za 71 posto, prihodi i zarada razočaravajuće pada nekoliko kvartala, a ovo je najdrastičnije smanjivanje broja zaposlenih od osnivanja Facebooka 2004. godine.

Da će doći do drastičnijeg rezanja troškova i smanjivanja broja zaposlenih moglo se iščitati još u rujnu kada je u svojim odgovorima zaposlenicima izjavio: “Tijekom prvih 18 godina tvrtke, u osnovi smo brzo rasli svake godine, a onda su u novije vrijeme naši prihodi po prvi put bili ravnomjerni do blagog pada. Stoga se moramo prilagoditi.”

Zuckerberg ulaže velike nade u svoj idući projekt – metaverzum, skup digitalnih svjetova kojima se pristupa putem uređaja virtualne i proširene stvarnosti, prenosi danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari