OGORČENJE NA MAKSIMUMU

‘Napuštam ovu korumpiranu, nakaradnu državu’: Na Fejsu oglasio stolarske usluge, posjetio ga inspektor i ‘opalio’ mu novčanu kaznu!

‘Napuštam ovu korumpiranu, nakaradnu državu’: Na Fejsu oglasio stolarske usluge, posjetio ga inspektor i ‘opalio’ mu novčanu kaznu!

‘Idem u Irsku. Ovo ovdje je katastrofa. Plati ovo, plati ono, više ne znam što da plaćam. Idem. To je 100 posto sigurno’, kazao je Barić

Jučer je nepravomoćno osuđen Osječanin koji je na Facebooku nudio stolarske usluge, a da nije imao otvoren obrt. Kažnjen je s 1500 kuna, javlja Index.

Radi se o 41-godišnjem vozaču kamiona Petru Radiću, rođenom Vukovarcu, koji je za Index kazao da zbog ovog slučaja napušta Hrvatsku.

Radić je u rujnu prošle godine na Facebookovom Marketplaceu (Facebookova verzija oglasnika) napisao da montira namještaj i postavlja laminat. Nakon što je objavio oglas, na njega se javio tržišni inspektor.

Osječanin negirao krivnju. Tvrdio da je da nije počinio prekršaj jer nije kao fizička osoba oglašavao obavljanje djelatnosti uslužne montaže namještaja i postavljanja laminata.

Pravdao se da je stavio oglas koji je glasio: “Montaža namještaja, postavljanje laminata za stare, nemoćne i invalide bez naknade.”

‘Napuštam ovu korumpiranu državu’

“Vozio sam kamion i dobio poziv. Čovjek me pozdravio, kaže da je vidio oglas, onda da ja to ne mogu raditi. Kaže da je inspektor. Rekao sam mu da to radim volonterski. No, dodao je da bi došao sastaviti zapisnik, da nije ništa strašno. Hajde, rekao sam mu da dođe”, rekao je za Index.

“I došao je čovjek, napisao je 5500 kuna kaznu. Rekao sam mu da je prvotno kazao da nije ništa strašno, a on mi je na to rekao da je kazna mogla biti 15.000 kuna. Dodao je da se mogu žaliti. Tako sam se žalio. I, evo, dobio da trebam platiti 1500 kuna”, govori.

“Napuštam ovu slučajnu, korumpiranu, nakaradnu i mogao bih do besvijesti nabrajati kakvu sve državu”, dodao je.

“Taj inspektor nije našao da u svom jadnom, mizernom i uhljebničkom životu priupita sve velike poduzetnike u Osijeku i okolici što i kako rade nezakonito”, kaže.

Sutkinja je bila Dunja Bertok, koja je pod povećalo, javnosti dospjela zbog suđenja protiv bećarca Branimira Čolakovića, protiv kojeg je optužni prijedlog podignula Policijska postaja Belišće, jer je njihovoj službenici Mariji Iličić pjevao bećarac: “Mala moja, ti u plavoj bluzi, skini gaće pa mi se naguzi.”

“Eto, ja sam se javio na broj mobitela, oni su to utvrdili, a Interpol je na aparatima kad uvidi tu učinkovitost. A ja bandi neću platiti jednu jedinu kunu!” izjavio je.

“Svih ovih godina pokušavaš, trudiš se, radiš, ali nema od ovoga ništa. Toliko me puta bilo sramota otići i prijaviti se na biro kad su firme propadale, a ja ostajao bez posla, a sad me zanima gdje su inspektori bili za neuplaćeni radni staž, gdje su bili kad je plaća bila na ruke? Ako bi je uopće bilo…”, kaže.

“Na meni su našli trenirati strogoću. Odlazim za sva vremena iz ove prćije i nakarade”, kazao je on.

“Idem u Irsku. Ovo ovdje je katastrofa. Plati ovo, plati ono, više ne znam što da plaćam. Idem. To je 100 posto sigurno. Unajmit ćemo manji stan jer supruga i dijete ostaju, a ja bih u Irskoj radio kao vozač”, zaključio je Radić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari