Nastave u školama nema ni sutra! Štrajkaši iz Rijeke i naše županije poslali jasnu poruku Plenkoviću

Sindikati će rezultate izjašnjavanja o prijedlogu Vlade objaviti sutra u 11 sati

Nastave u osnovnim i srednjim školama neće biti niti u petak, izvijestili su iz Sindikata hrvatskih učitelja i Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske.

“Štrajk u osnovnim i srednjoškolskim ustanovama nastavlja se 29. studenog 2019. godine. U tijeku je izjašnjavanje zaposlenih u osnovnim i srednjoškolskim ustanovama koje će se protegnuti i na 29. studenog 2019. godine”, izvijestili su iz sindikata te dodali da će o rezultatima izjašnjavanja izvijestili sutra na konferenciji za medije u 11 sati.

Snimili milenijsku fotografiju s natpisima ‘ne’

Podsjetimo prosvjetari odlučuju o ponudi Vlade koja im nudi povećanje nastavničkog, odnosno učiteljskog, dodatka i to za 3 posto od prosinca ove godine i za dodatnih 1 posto od lipnja sljedeće godine te obećanje da će za još 1 posto povećati dodatak od prosinca sljedeće godine ukoliko do tada ne dođe do izmjene Uredbe o koeficijentima složenosti poslova u javnim službama “temeljem prethodno provedene analize cjelokupnog postojećeg sustava plaća u javnim i državnim službama”.

Photo: Dusko Marusic/PIXSELL

Treba podsjetiti da su profesori i učitelji od početka štrajka kao svoj zahtjev istaknuli povećanje koeficijenta složenosti poslova za 6,11 posto uz argument da je on, prema uredbi, najniži od svih visokoobrazovanih u sustavu.

Photo: Dusko Marusic/PIXSELL

Prosvjetari iz Pule, koji s ostalim kolegama iz cijele Hrvatske već više od mjesec dana štrajkaju i traže 6,11 posto povećanja koeficijenta složenosti poslova, danas su snimili milenijsku fotografiju na kojoj su svi držali natpise “ne”. To je poruka premijeru Andreju Plenkoviću i ministrima da ni oni ne prihvaćaju ponudu Vlade o povećanju dodataka na plaće.
Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari