Ne poštujete pravila o sprečavanja širenja zaraze? Pripremite se na rigorozne novčane kazne!

FOTO: PIXSELL

Izvršenje naplate izrečene novčane kazne izvršit će se prisilnim putem FINA-e

Pandemija koronavirusa primorala je cijeli svijet na promjenu svakodnevice, pa tako i Hrvate. Stoga, svi oni koji se ne pridržavaju pravila vezanih uz sprečavanje širenja zaraze, bit će kažnjeni.

Potvrdio je to glavni državni inspektor Andrija Mikulić.

“Temeljem Zakona o državnom inspektoratu (članak 127., nap.a.) fizičkoj osobi koja se nije pridržavala uručenog Rješenja, sanitarni inspektori Državnog inspektorata izdati će Prekršajni nalog na iznos od 8000 kuna”, istaknuo je Mikulić pa nastavio:

“Istovremeno sanitarni inspektori Državnog inspektorata uz Prekršajni nalog prekršitelju će uručiti i Rješenje o izvršenju rješenja temeljem članka 139. Zakona o općem upravnom postupku, kojim će opomenuti prekršitelja ako se ne bude pridržavao naredbe temeljem izdanog Rješenja sanitarnih inspektora DIRH-a, da će platiti novčanu kaznu i to: prvi puta u iznosu od 30.000 kuna, drugi puta u iznosu od 60.000 kuna, treći puta u iznosu od 120.000 kuna, a sve sukladno članku 142. Zakona o općem upravnom postupku.”

Nadalje, izvršenje naplate izrečene novčane kazne izvršit će se prisilnim putem FINA-e.

Vijesti.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari