OBORENI REKORDI

Video | ‘Ne znam je li je skupo, žena plaća’: Turizam u Istri cvjeta i u prosincu – gosti uživaju u adventu i hrani, a ne bune se ni na cijene

Sreća prati i turistički prosinac u našoj zemlji! Hrvatsku je za božićne blagdane odabralo više stranih gostiju nego lani, pa je oboren novi rekord u dolascima i noćenjima

Domaće privlači goste! Hrana kao najjači adut nepogrešiv je mamac za zadovoljne goste.

“Jeli smo hot dog, odličan je prva liga, nismo još boljeg jeli”, zadovoljni su gosti iz Slovenije. Na kućicama sjaj, veselje i nezaobilazne blagdanske poslastice.

“Advent je u tijeku turisti su polako počeli dolazit,mislim da će to biti dobro. Ova godina je vrlo dobra jer nema kiše pa smo vrlo zadovoljni”, rekao je Daniel Britvić, vlasnik konobe.

Ugostitelji imaju posla. Traži se tanjur i tartuf više.

“Tri, četiri dana ćemo biti ovdje. Idemo malo u Pulu i tako”, rekli su turisti.

“Domaći i stranci su nam česti i isprobavaju istarske specijalitete. Najviše jedu fuže s tartufima evo svaki stranac koji dođe, imamo čak dosta Amerikanaca”, rekao je Gianluca Draguzet, vlasnik restorana.

U prosincu se bilježi 230 tisuća dolazaka i više od 522 tisuće noćenja, u odnosu na lani rast od 17% u dolascima i 5% u noćenjima. Najviše gostiju odmara u Istri, na Kvarneru i u Splitsko – dalmatinskoj županiji. U Istri je tijekom blagdana otvoreno 6 kampova, brojne vile u unutrašnjosti i na priobalju i 50 hotela!

“Najviše smo došli radi tih Brijuna malo više se nekako spojilo tu ti blagdani od par dana inače smo privatnici pa smo si to nekako mogli priuštiti. Ne znam je li je skupo, žena plaća”, rekao je Ivo iz Makarske.

Tijekom dva udarna blagdanska tjedna, Istru će posjetiti 40 tisuća gostiju. Očekuje se 150 tisuća noćenja.

“U ovim udarnim terminima znači to je Nova godina cijene su u prosjeku 20, 30 % čak i više i bez obzira na povećanje cijena traži se soba više”, rekao je Denis Zembo, vlasnik restorana i hotela.

Odlične vijesti za kraj ove godine, a svi se nadaju još boljoj 2024., piše Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari