NEGDJE DOBIJEŠ, NEGDJE IZGUBIŠ: U Metkoviću, rodnom gradu Bože Petrova pobjedu odnijela HDZ-ova Domoljubna koalicija

Uvjerljiva pobjeda mladog psihijatra Bože Petrova 2013. godine na lokalnim izborima, kada je osvojio čak 67,94 posto glasova, učinila je njegov MOST nezavisnih lista vodećom strankom u Metkoviću.

Petrov je već tada postao zanimljiv široj javnosti zbog odluke da svoja te primanja gradske uprave svede na minimalac. U nešto više od pola godine značajno je smanjio i gradsko dugovanje, nasljeđeno od dotada nepobijedivog Stipe Gabrića Jamba, koji je čak 16 godina obnašao dužnost metkovskog gradonačelnika.
Mladi lav Petrov je nakon lokalnog uspjeha postao i navjećim iznenađenjem ovih parlamentarnih izbora, jezičac na vagi o kojem ovisi formiranje nove hrvatske vlade.

Uoči izbora Božo Petrov potpisao je i ovjerio javnobilježničku izjavu da nakon parlamentarnih izbora neće stupiti u koaliciju ni s jednom od vodećih hrvatskih političkih stranaka. U izbornoj noći Petrov je zahvalio hrvatskim biračima na podršci, uz obećanje kako ih MOST sigurno neće iznevjeriti.

Ipak, zanimljivo je da uspjeh prošlih lokalnih izbora u Metkoviću Petrov na ovim parlamentarnim izborima nije uspio ponoviti.

Naime, u Metkoviću, sjedištu stranke MOST, gradu iz kojeg je sve krenulo i gdje Petrov obnaša dužnost gradonačelnika, pobjedu je odnijela HDZ-ova Domoljubna koalcijia s osvojenih 44,33 posto glasova.

MOST je ondje osvojio 35,97 posto glasova, a SDP-ova koalicija Hrvatska raste tek 14,30 posto glasova.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari