TISUĆE SPORTAŠA

Video | Nekad Antalija, danas Istra: Pogledajte zašto ovdje cvjeta sportski turizam! Uvjeti su fantastični a sportaši prezadovoljni

Istru na godinu posjeti na tisuće sportaša. U ovom su trenutku nogometaši Hajduka u Novigradu, Dinama u Rovinju, a hrvatska rukometna reprezentacija u Poreču

Od smještaja do terena za trening. Od teretane do luksuznih velnesa. Sve na usluzi sportašima. I sve to ima Istra. Zvuči nevjerojatno, ali na pripreme stižu čak i vozači boba, izvještava Petra Fabian Kapov za danas.hr.

Ulog u terene višestruko se isplatio

Danas ovdje igraju prvoligaši.

“Pošto mi svaku godinu idemo u Antaliju tako da mogu da vam kažem da je čak i bolje znači imamo sedam osam terena tako da idealno mjesto za sportaše da dođu da se pripreme“, govori Muarem Bajrami, trener makedonskog prvoligaša.

Arena kupu u Medulinu pridružili su se i igrači Istre. Uvjeti na poluotoku, kažu, mogu privući svakog sportaša i to nevažno kojim se sportom bavi.

“Imamo sve uslove što nam trebaju. Imamo dobre uslove i za rekuperaciju, gradski bazen, imamo more di dobro dođemo za rekuperaciju, tako da smo jako zadovoljni, teren možemo trenirat tu u Medulinu u balama na Drosini, imamo ovaj predivni stadion ovdje“, priča Mauro Perković, nogometaš Istre.

Naselje raspolaže sa osam terena, a u sklopu hotela nudi dobro opremljenu teretanu i luksuzni wellness.

“Imamo sudionike iz više zemalja osim Hrvatske tu je još Srbija, Crna gora, Makedonija, Gruzija i Slovačka tako da očekuj se jako dobri rezultati po broju noćenja od sportskog turizma“ rekao je Ivan Kirac, načelnik općine Medulin.

Osim što je domaćin nogometašima, Medulin je na razna natjecanja otpratio i brojne atletičare.

“Prije svega to su pogodni uvjeti za bacanja, bacački klub u Medulinu gdje treniraju poznati olimpijci kao šti su Sandra Perković odlični uvjeti u medulinskim kampovima, cijela medulinska rivijera pogoduje za treniranje dugih pruga“, priča Elvis Perišić iz Atletskog Istre.

Duge pruge u Medulinu, Pula za sprintere, ali i bob reprezentaciju

“Imaju posebna kolica gdje se vježba ulaz dvojca i četvorca u ta kolica i gdje se simulira ulazak u taj bob“, dodao je Elvis.

“Mislim da je posljednjih godina Istra napravila kompletno kao regija jedan značajan iskorak sa sportskom infrastrukturom ja za sebe mogu reći da sam uvijek imao dobre uvjete što u Medulinu što u Puli“ , priča Mate Mezulić, prvi zimski olimpijac i atletičar.

Dolaze i biciklisti, vaterpolisti, trkači. I nisu samo objekti ono što Istru čini poželjnom. Tu je i odlična klima.

“Ova sezona zimska je takoreći je proljeće još uvijek tako da definitivno se može trenirat svih 12 mjeseci u godini savršeno je podneblje, savršena je klima“, dodao je Mate.

Istru na godinu posjeti na tisuće sportaša. U ovom su trenutku nogometaši Hajduka u Novigradu, Dinama u Rovinju, a hrvatska rukometna reprezentacija u Poreču, izvještava Petra Fabian Kapov za danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari