PANIKA U ŠENKOVCU

Neobičan ‘padobran’ pao Lidiji u dvorište. Nosio nešto što je gorjelo. Policija: ‘Nije padobran’

Foto: Privatni album

Policija je stigla na njen poziv, ali nisu znali što je padobran nosio. Uzeli su ga. ‘Ne mislim ja da je netko htio napraviti desant na mene, ali ako je na njemu bilo nešto što je gorjelo, moglo je pasti na kuću, a onda…’, govori uznemireno Lidija. Policija u ponedjeljak potvrđuje: ‘Ipak padobran nije, ali je nešto gorjelo’

Lidija Jagarinec iz Zagreba skoro svaki petak “potegne” u Šenkovec kraj Zaprešića kako bi malo odmorila od gradske vreve u svojoj vikendici.

Ali prošli vikend uznemirila se jer je u dvorištu našla mali padobran i na njemu ovješteno nešto što je izgledalo kao da je gorjelo

“‘Krpu ti je vjetar zpuhal! Valjda si je ostavila na terasi’, rekao mi je suprug. Odgovorila sam mu da nisam ništa ostavila. Ode on i s livade digne nešto. Bavio se nekad aviomaketarstvom i odmah je prepoznao, bio je to mali padobran. Digli smo ga na štrik”, govori Lidija za Danas.hr.

I imali su što vidjeti

S padobrana su visjeli lanci i na kraju nešto što ne zna prepoznati, ali je izgledalo kao da je gorjelo.

“Prestrašila sam se. Neki govore da je to padobran signalne rakete, ali ja nisam na internetu mogla pronaći kako to izgleda. Ovo ne znam prepoznati”, govori Lidija. Na mjestu gdje je sletio, također je bilo izgorenih ostataka.

Protrnula je. Ako je nešto zaista gorjelo, kroz glavu joj je prošlo nekoliko scenarija pa i taj da je goriva tvar mogla pasti na kuću.

Foto: Privatni album

“Izgrađena je od cigle, ali umjesto fasade imamo drvene oblice, lepo to izgleda, ali zamislite da je na to palo nešto što gori… Moglo je sve otići u plamenu. Ma i da nije kuća, da je padobran s gorivom tvari pao na borovu šumu, ma sve bi otišlo. Užas”, govori nam Lidija.

Pozvala je policiju

“Padobran smo pronašli u subotu oko 19 sati, policija je kod nas bila već oko 20 sati. Nisu nam znali reći što je to, ali su ga uzeli. Ne mislim ja da je netko pokušao desant na mene niti da su u moje dvorište poslani dronovi, ali ovo je moglo biti opasno”, kaže sugovornica.

Lidija kaže da kuća ima drvene oblice umjesto fasade, ne želi ni pomisliti da je nešto gorivo palo na nju
Foto: Privatni album, P. Macek/Pixsell

Iz Policijske uprave zagrebačke potvrdili su da je policija bila na terenu, no što je točno Lidiji palo u dvorište, još utvrđuju.

“Još se utvrđuju sve okolnosti i o čemu se točno radi. No padobran nije. Postoje tragovi gorenja, ima vidljive znakove paljenja, ali za detalje treba malo pročekati. Ozlijeđenih nije bilo niti je nastala ikakva materijalna šteta”, rekli su iz PU zagrebačke.

Neslužbeno, moguće je da je zaista riječ o signalnoj raketi, ali to će se znati kada policija završi istragu, piše Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari