PODIGNUTA OPTUŽNICA

‘Ne’š ode snimat! Ova je cesta od ministra’! Napali novinarku dok je snimala kuću tadašnjeg ministra

Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu je nakon provedenog istraživanja, podiglo optužnicu protiv četvorice hrvatskih državljana u dobi od 43, 42, 66 i 68 godina zbog počinjenja kaznenog djela protupravnog oduzimanja slobode i oštećenja tuđe stvari.

”Okrivljenicima se optužnicom stavlja na teret da su 23. siječnja 2020. u mjestu pored Imotskog, zajednički i dogovorno, pristupili novinarki jednog dnevnog lista i verbalno ju napali zbog čega fotografira kuću u vlasništvu tadašnjeg ministra zdravstva pa je ona zbog straha od njihove daljnje reakcije sjela u svoje osobno vozilo, nakon čega su četvorica okrivljenika, tereti ih se, okružili njeno vozilo u kojem se zaključala te joj određeno vrijeme nisu dopustili da iziđe van niti da se vozilom udalji s mjesta događaja. Tereti ih se da su, uz to onemogućavanje kretanja, i rukama ogrebali prednja lijeva vrata, slomili desni nosač krila prednje maske i rasklimali brave na navedenom osobnom vozilu pričinivši joj štetu u iznosu od 600 kuna”, priopćio je DORH.

Podsjetimo, Novinarka Slobodne Dalmacije Andreja Topić napadnuta je kod Imotskog dok je snimala kuću koju i ondje posjeduje tadašni ministar zdravstva Milan Kujundžić.

Novinarka je sa ceste snimala kuću kada joj je prišao  ministrov bliski rođak kojeg poznaje od ranije.

”Ne’š ode snimat! ‘Ko ti je da’ dozvolu, odakle ti nalog, ova je cesta od ministra, makni auto odavde! Miči se! Miči se”, urlao je, nasrtao i unosio joj se u lice.

Potom su došli i ostali. Svi uz dernjavu da se makne jer da je ”cesta od njihova Milana”. Okružili su je.

Jedan je sjeo na gepek, a onaj prvi, koji se također preziva Kujundžić, stao je ispred haube. Treći je navukao kapuljaču i snimao je mobitelom, on je držao suvozačka vrata da ne može izaći. Četvrti je stao do vrata i skidao protezu da joj je pokaže kroz staklo. Vikali su, derali se, urlali, ljuljali automobil…

 

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari