NESPOJIVE DUŽNOSTI: Bravo Ivan Klarin!

Foto: facebook Ivan Klarin

Klarin napustio Hrvatski sabor

Nakon što je nedavno Hrvatski sabor objavio kako je zastupnik Ivan Klarin imao najviše neopravdanih izostanakaon je danas podnio ostavku u Hrvatskom saboru, te će obavljati samo posao načelnika Općine Tisno.

Ovim činom, kojeg pozdravljamo, Klarin je potvrdio ono što svi odavno znamo, a to je da se radi o nespojivim dužnostima. Ili si u Saboru ili si u svojoj općini ili gradu. Ne možeš biti u isto vrijeme na dva mjesta. To međutim još ne zna na desetke zastupnika koji i dalje obnašaju obje dužnosti, a rezultat je prazna sabornica!

U našoj izbornoj jedinici dvoje zastupnika i dalje misli da može biti na dva mjesta u isto vrijeme, Josip Borić, načelnik Lopara i Boris Miletić, gradonačelnik Pule.

Izjavu Klarina prenosimo u cijelosti:

Poštovani građani i poštovani birači,
na početku jesenskog zasjedanja podnosim ostavku na mjesto zastupnika u Hrvatskom saboru.
Proteklih 6 godina obnašao sam časnu dužnost zastupnika u Hrvatskom saboru, a i istodobno i dužnost načelnika Općine Tisno i tako došao do točke kada te dvije važne dužnosti ne mogu više istodobno kvalitetno obnašati i ovo je jedini i glavni razlog ovakve odluke.
U svom političkom radu uvijek sam prednost davao dužnosti čelnika svoje JLS pa sam se tako dalje u svom političkom djelovanju odlučio posvetiti samo jednoj dužnosti.
Iz moralnih razloga to mjesto ću prepustim nekome tko će ovaj uvaženi posao raditi bolje i kvalitetnije od mene.
Naravno da mandat vraćam svojoj stranci pomoću koje sam i osvojio svoj 3. uzastopni mandat. U proteklih 6 godina kao saborski zastupnik maksimalno sam se trudio ukazati na brojne probleme s kojima se naše društvo suočava, te maksimalno pomoći razvoju svog kraja.
Kako je Općina Tisno jedna od većih jedinica lokalne samouprave u Šibensko-kninskoj županiji i kako smo trenutno pojačali svoje aktivnosti na aplikacijama na europske fondove, što mi je trenutno prioritet i što će u budućnosti zahtijevati puni angažman, posao zastupnika više ne bio primaran što takvo mjesto ne zaslužuje.
Svjestan sam da činom svoje ostavke gubim sva zastupnička prava koja proizlaze iz Zakona, i da će moja primanja od sada biti znatno manja, ali materijalna komponenta nije i nikada neće u politici i mom životu biti primarna.
Na kraju se zahvaljujem svojoj stranci i pogotovo svima onima kojima koji su me birali na dužnost saborskog zastupnika te naglašavam da moje političke aktivnosti s ovime ne prestaju.

Nadamo se da će Klarinov primjer slijediti i ostali!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari