Neutješni otac traži odgovore: ‘Rekli su da mi je sin umro zbog embolije pluća, a sad kažu da je zbog srca’

Ilustracija: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL

Zbog toga je uložio prigovor Ministarstvu zdravstva, osobno prozvavši kao odgovornog prof. dr. Milana Kujundžića

Renato Miškov, bude li trebalo, do kraja svoga života tražit će od odgovornih odgovore na pitanja i razloge zbog kojih je 5. rujna ove godine, nakon operacije angine, u šibenskoj bolnici preminuo njegov 19-godišnji sin Loressante Miškov.

Nakon Loressanteove smrti unutarnje povjerenstvo OB Šibenik, koje je provelo unutarnji nadzor cijelog slučaja, donijelo je mišljenje kako je mladić preminuo zbog embolije pluća.

Međutim, inspekcijski nadzor je napravilo i Povjerenstvo koje je oformilo Ministarstvo zdravstva i oni su prije nekoliko dana, nakon 50 dana donijeli zaključak kako je Loressante preminuo zbog iznenadne srčane smrti, uslijed nastanka maligne srčane aritmije (ventrikularna fibrilacija ili brza ventrikularna tahikardija) bez pulsa.

”Kako je moguće da Povjerenstvo šibenske bolnice kaže da je u pitanju jedan uzrok smrti, a Ministarstvo zdravstva da je u pitanju drugi uzrok smrti, koji uzgred budi rečeno nigdje nije spomenut u obdukcijskom nalazu? Pa mome je ocu patologinja šibenske bolnice koja je radila obdukciju na telefon rekla, kako Loressante nije preminuo od srca, a sada ovi iz Zagreba tvrde drukčije. Znači li to da patologinja šibenske bolnice ne zna raditi svoj posao”, pita se Renato Miškov.

Zbog toga je uložio prigovor Ministarstvu zdravstva, osobno prozvavši kao odgovornog prof. dr. Milana Kujundžića, od kojeg je do petka 22. studenog zatražio odgovore na 27 pitanja, koja je postavio ministru i Ministarstvu zdravstva. Ako ne dobije odgovor za 8 dana, Miškov kaže da će se njihovo “stručno mišljenje” koje je primio smatrati netočnim i neprihvatljivim u sudskom sporu.

”Nakon operacije liječnici su “urlikali” na medicinske sestre pitajući ih zašto nisu obilazile pacijenta. Cijela bolnica bruji o tome da su Loressantea ostavili bez nadzora”, kaže otac preminulog mladića.
Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari