NIJE BIRAO RIJEČI Gradonačelnik Kirin o mrtvom pročelniku: ‘Bio je ovisnik o kockanju’

‘Nažalost, nije vidio drugi izlaz iz svojih problema, niti je za njih zatražio pomoć’

Ured gradonačelnika Virovitičko-podravske županije odlučio je podijeliti sve dostupne informacije vezane uz slučaj krađe i pronevjere novca iz proračuna Grada Virovitice od strane pročelnika Upravnog odjela za financije i gospodarstva Siniše Palma (37), preminulog u ponedjeljak 3. lipnja.

“Nužno je reći da je gradonačelnik Ivica Kirin odmah po saznanju za nevjerojatnu krađu i pronevjeru novca iz proračuna Grada Virovitice, već u petak, 31. svibnja slučaj prijavio PU virovitičko-podravskoj te donio odluku da se odgovorna osoba udalji iz službe”, navode iz Ureda.

Palmu su odmah, kako se navodi, oduzete ovlasti pristupa računima, kako se Gradu Virovitici ne bi nanosila daljnja financijska šteta.

“Postupak je pokrenut zbog šokantnog saznanja da je proračunu Grada Virovitice tijekom više godina nanesena milijunska šteta, zbog čega se trebalo djelovati bez odgode, što je i učinjeno”, tvrde nadležni pa dodaju:

“Odgovorna osoba u petak 31. svibnja je uredno došla na posao, a u razmaku od nekoliko sati je, bez javljanja suradnicima, otišla s radnog mjesta te joj se nakon toga gubi svaki trag. Iako su je kolege i poslovni suradnici pokušavali kontaktirati, na telefonske pozive i poruke više nije odgovarala.”

Slučaj su preuzela nadležna tijela i ubrzo se otkrilo da je Palm imao privatnih problema, koji su utjecali, kako u Gradu kažu, na pronevjeru i krađu.

“Bio je ovisnik o kockanju, zbog čega imamo razloga vjerovati da je pronevjereni novac iz gradskog proračuna iskorišten upravo u tu svrhu.”

O cijeloj situaciji oglasio se i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin.

“Šokirani cijelom situacijom napominjemo da su u ovom slučaju prave žrtve Grad Virovitica i porezni obveznici koji uplaćuju novac u proračun Grada, a kojim se netko nezakonito poslužio za osobne potrebe. O kolikom se iznosu novca radi, znat će se po utvrđivanju činjenica i štete temeljem postupaka koji se vode u Gradu Virovitici te izvidom nadležnih tijela. Način na koji je stvorena šteta bio je nama skriven, a metode je bilo nemoguće otkriti redovnom analizom poslovanja i redovnim financijskim kontrolama koje Grad provodi u svom poslovanju. Ja kao gradonačelnik i sve gradske službe učinit ćemo sve kako bi se pronevjereni novac vratio u proračun. U financijskom smislu Grad Virovitica funkcionira normalno i sve službe redovno obavljaju svoju djelatnost.”

Na kraju, gradonačelnik Ivica Kirin i cijela Gradska uprava nisu propustili cijeloj obitelji Palm, rodbini i prijateljima izraziti iskrenu sućut zbog gubitka mladog života.

“Nažalost, nije vidio drugi izlaz iz svojih problema, niti je za njih zatražio pomoć”, zaključuju u Uredu gradonačelnika.
Vijesti.hr
Foto: virovitica.net, Damir Spehar/PIXSELL

Povezani VIDEO: