AKO SE NETKO PONADAO...

Ništa od ‘priziva savjesti’, ipak će se morati raditi i nedjeljom: Ministar potvrdio da je taj dio izbačen iz novog zakona

Photo: Davorin Visnjic/PIXSELL

Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić potvrdio je nakon sjednice Vlade da je iz izmjena Zakona o radu izbačen dio koji se odnosi na priziv savjesti

Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić potvrdio je nakon sjednice Vlade da je iz izmjena Zakona o radu izbačen dio koji se odnosi na priziv savjesti.

“Kako je i u javnosti i među našim socijalnim partnerima izazvalo najveće polemike nešto što nikad nismo u zakon ni stavili, a što se prozvalo prizivom savjesti, te tri stavke smo izbacili iz konačnog prijedloga nacrta izmjene i dopune Zakona o radu”, rekao je Piletić.

Novi Zakon o radu?

Dodao je da će tu tematiku prolongirati do iduće godine kada će se ići u izradu novog Zakona o radu.

“Medijski se kumunicirao priziv savjesti. Mi smo imali tri stavke. Ako tjedni odmor ne može biti organiziran tijekom nedjelje, da radnik može odbiti raditi nedjeljom uz dva izuzetka – prijeka potreba i narav posla, odnosno organizacija rada”, pojasnio je Piletić, prenosi net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari