U PROBLEMIMA JE

Njemačka novinarka našla se u centru pažnje: Domaćini su bijesni, ne mogu vjerovati što je uspjela unijeti na stadion

foto: twitter

U prvoj utakmici u skupini B na Svjetskom nogometnom prvenstvu Engleska je na stadionu Khalifa International uvjerljivo svladala Iran sa 6-2 (3-0).

Strijelci za europske doprvake bili su Jude Bellingham (35), Bukayo Saka (43, 62), Raheem Sterling (45+1), Marcus Rashford (71) i Jack Grealish (89), dok je pogoci za Iran djelo Mehdija Taremija (65, 90+13-11m). Englezi su dominirali od samoga starta utakmice, preselili su igru na polovicu Irana koji se odlučio na iznimno defenzivnu taktiku.

A uoči te utakmice pažnju svjetskih medija privukla je BBC-jeva novinarka i bivša nogometašica Alex Scott. Naime, stavila kapetansku traku “One Love” oko svoje lijeve ruke, a zatim se uživo javila u programu BBC-ja. Napravila je to u znak podrške LGBT zajednici.

Hrabro od njih

Njezin ove izazvao je oduševljenje u Engleskoj i šire i mnogi su pohvalili njezinu hrabrost, ali nije isključeno da bi mogla biti sankcionirana zbog toga. U sličnoj situaciji našla se i njemačka novinarka Claudia Neumann koja je na stadion ušla s majicom koja ima obilježja duginih boja. Ona je pratila susret Walesa i SAD-a.

Nosila je i kapetansku traku s istim bojama, čime je oduševila njemačku , ali i širu javnost. Ipak, domaćini iz Katara vjerojatno nisu zadovoljni ovim potezom. Lokalno stanovništvo traži da se ove novinarke kazni zbog kršenja jasnih pravila te urgiraju prema FIFA-i da reagira, šrenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari