GRUPA LGBTQ+ NAVIJAČA

Novi incident u Kataru. Navijačima Walesa oduzeli šešire duginih boja. ‘Jeste li ozbiljni’

Foto: twitter

Prema PA Newsu, jednom navijaču SAD-a prijetio je muškarac, navijač Katara, dok je putovao na utakmicu podzemnom željeznicom držeći malu zastavu duginih boja. Čulo se kako navijač Katara tvrdi da zastava ‘nije dopuštena’ prije nego što je izjavio da ‘imamo svoju kulturu’

Prije okršaja Walesa i SAD-a, navijačima Walesa zaplijenjeni su šeširi u duginim bojama koje su nosili, piše Mirror.

Walesov Rainbow Wall – grupa LGBTQ+ navijača, oglasila se na Twitteru da bi potvrdila vijest da su navijačima uzeli šešire dok su pokušavali ući na stadion.

“Tako smo ponosni na njih, ali vijest večeras je da su ih naše velške navijačice koje ih nose u Katarumorale skinuti, ali ne i muškarci, samo žene. Jeste li ozbiljan!! #LGBTQRights”, poručili su.

Grupa je zatim objavila ažuriranje, pojašnjavajući situaciju i dodavši: “Imamo ažuriranje da su na kraju dugini šeširi također oduzeti muškarcima, ali nije tako počelo”, dodali su.

Bivša kapetanica Walesa i profesorica na Sveučilištu u Cardiffu Laura McAllister bila je još jedna navijačica kojoj je također oduzeta kapa duginih boja nakon ulaska.

Prema PA Newsu, jednom navijaču SAD-a prijetio je muškarac, navijač Katara, dok je putovao na utakmicu podzemnom željeznicom držeći malu zastavu duginih boja. Čulo se kako navijač Katara tvrdi da zastava “nije dopuštena” prije nego što je izjavio da “imamo svoju kulturu”.

Srećom, neki navijači u blizini intervenirali su kako bi ublažili napetost i zaštitili navijača SAD-a.

Situacija dolazi samo nekoliko sati nakon što je velški nogometni savez odustao od svog prvobitnog stava o nošenju kapetanske trake “One Love” za utakmicu protiv SAD-a, prenosi danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari