Nova Liburnija svojih 25 posto dionica u LRH prodala Hotelima Cavtat za 67 milijuna kuna

Nova Liburnija, jedna od tvrtki u vlasništvu Liburnija rivijera hotela, za 67 milijuna kuna prodala je 75.660 dionica svog društva LRH Hoteli Cavtat. Novi vlasnik hotela u Cavtatu i Portorožu od jučer je društvo SN Pectinatus iz Zagreba, stoji na službenim stranicama Nove Liburnije.

Naime, temeljem odluke Glavne skupštine LRH o podijeli LRH na dva dionička društva, Trgovački sud u Rijeci rješenjem od 2. listopada u sudski registar upisao je društvo LRH Hoteli Cavtat d.d. čiji portfelj čine trgovačka društva, odnosno smještajni objekti iz Cavtata i Portoroža. Vlasnici četvrtine dionica društva Nova Liburnija d.o.o. su četiri liburnijske jedinice lokalne samouprave, Opatija, Lovran, Matulji i Mošćenička Draga, kojima će uskoro od prodaje Hotela Cavtat na račune sjesti 67 milijuna kuna, razmjeno njihovom učešću uvlasništvu Nove Liburnije.

Novac od prodanih objekata lokalna samouprava će uložiti u kapitalne investicije na liburnijskom području, kazao je za Radio Rijeku opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić.

Dujmić je izjavio da će novac, nakon odbijenog poreza, uvrstiti u gradski proračun za iduću godinu, gdje je u kapitalnom programu izgradnja dječjeg vrtića.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari