NOVI PROBLEMI: Mađarska od ponoći zatvara granicu s Hrvatskom!

Mađarska od ponoći zatvara granice s Hrvatskom, odnosno striktno će provoditi Schengenski sporazum, odlučeno je nakon sastanka mađarskog Nacionalnog vijeća za sigurnost.

Ovu odluku Mađarske podržale su Slovačka i Češka, a slovenski premijer Miro Cera slijedit će, kazao je, primjer Austrije i Njemačke.

Kao granici Mađarske i Srbije, postojat će dvije “tranzitne zone”, jedna u Beremendu i druge u Letinji, tražitelji azila tamo će moći podnijeti zahtjeve za azilom po EU protokolima, objasnio je glasnogovornik mađarske vlade Zoltan Kovacs.

– Ako se sjeverno od nas granice počnu zatvarati, i u Sloveniji ćemo morati djelovati slično, jer ne možemo priuštiti da nas preplavi nekontrolirani broj izbjeglica odnosno migranata – kazao je Cerar.

Tjekom jučerašnjeg dana u Hrvatsku je ušlo 5 138 migranata. I dalje se očekuje njihov priljev s područja Srbije, a od početka izbjegličke krize na područje Hrvatske ušlo je 183 564 migranata.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views