NOVI PROBLEMI: Mađarska od ponoći zatvara granicu s Hrvatskom!

Mađarska od ponoći zatvara granice s Hrvatskom, odnosno striktno će provoditi Schengenski sporazum, odlučeno je nakon sastanka mađarskog Nacionalnog vijeća za sigurnost.

Ovu odluku Mađarske podržale su Slovačka i Češka, a slovenski premijer Miro Cera slijedit će, kazao je, primjer Austrije i Njemačke.

Kao granici Mađarske i Srbije, postojat će dvije “tranzitne zone”, jedna u Beremendu i druge u Letinji, tražitelji azila tamo će moći podnijeti zahtjeve za azilom po EU protokolima, objasnio je glasnogovornik mađarske vlade Zoltan Kovacs.

– Ako se sjeverno od nas granice počnu zatvarati, i u Sloveniji ćemo morati djelovati slično, jer ne možemo priuštiti da nas preplavi nekontrolirani broj izbjeglica odnosno migranata – kazao je Cerar.

Tjekom jučerašnjeg dana u Hrvatsku je ušlo 5 138 migranata. I dalje se očekuje njihov priljev s područja Srbije, a od početka izbjegličke krize na područje Hrvatske ušlo je 183 564 migranata.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari