NOVI DETALJI Roditelji napuštene djevojčice u pritvoru: očekuje ih kaznena prijava, imaju i starije dijete koje će im vjerojatno oduzeti

‘Od jutros raspolažemo s informacijom da su roditelji bili na razgovoru s policijom i da se nalaze u pritvoru’, rekla je ravnateljica Centra za socijalnu skrb

Roditelji 7-mjesečne djevojčice pronađene prošli tjedan pred crkvom u Sesvetama nalaze su u pritvoru, a očekuje ih kaznena prijava za napuštanje djeteta, saznajemo neslužbeno iz izvora bliskih policiji, javlja Jutarnji.hr.

Utvrđeno je kako roditelji imaju i još jedno, starije dijete, koje će vjerojatno tijekom dana biti izuzeto iz obitelji i smješteno u Dječji dom u Nazorovoj u kojem se od prošlog nalazi i pronađena djevojčica.

Neslužbeno se doznaje kako je majka vrlo mlada, nezaposlena je, nema završenu ni osnovnu školu, a navodno je kao tinejdžerica bila i štićenica doma za mlade s poremećajima u ponašanju. Otac je građevinski radnik te često izbiva, zbog čega sama brine o djeci, a oboje su s područja Zagreba. Iz Centra za socijalnu skrb rekli su kako je djevojčici osiguran privremeni smještaj kao djetetu bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

U četvrtak prijepodne oglasili su se iz Dječjeg doma Zagreb iz Nazorove u kojem je djevojčica smještena. “Zbog velikog broja upita građana, novinara i ostalih predstavnika medija, obavještavamo Vas da je djevojčica dobro zbrinuta i da ima sve što joj je potrebno. Za sva daljnja postupanja zadužen je Centar za socijalnu skrb. Zahvaljujemo na interesu!”, javili su iz Dječjeg doma.

“Od jutros raspolažemo informaciju da su roditelji pronađeni te su bili na razgovoru s policijom i trenutno se nalaze u pritvoru”, rekla je je Tatjana Brozić Perić, ravnateljica Centra za socijalnu skrb u Zagrebu.

“Mislim da će se u ovom slučaju ići s prijedlogom sudskih mjera, dakle privremeno povjeravanje djeteta drugoj osobi. To može biti udomiteljska obitelj, može biti ustanova socijalne skrbi, zabrana približavanja djetetu ukoliko je u pitanju nasilje, to donosi sud. Mi često predlažemo oduzimanje prava na stanovanje s djetetom, a najdrastičnija mjera je rješenje o oduzimanju prava na roditeljsku skrb, tu odluku donosi sud nakon provedenog postupka”, rekla je ravnateljica zagrebačkog Centra za socijalnu skrb kako piše Jutarnji.hr.

Vijesti.hr
Foto: mup

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari