KOMENTAR ZORANA ŠPRAJCA Veliki iskorak hrvatskih političara: umjesto da uzimaju mito evo jedan HDZ-ovac je prvi put nudio mito

Lucić je podnio ostavku na sve funkcije u stranci, osim naravno na funkciju saborskog zastupnika jer kaže od nečega se mora živjeti

Taman smo pomislili kako je HDZ postao stranka nekih finih ljudi, onako baš europski uljuđenih kad se eto saborski zastupnik HDZ-a i predsjednik HDZ-a požeško-slavonske županije Franjo Lucić pobrinuo da se ne naruši godinama građen imidž stranke. Gospodin Lucić je naime uhvaćen kako nudi mito.

Doduše i to je velik iskorak u političkoj praksi jer smo navikli da političari uglavnom uzimaju mito. Ali eto, prema audio snimci, gospodin Lucić nudio je novac novinaru Telegrama Dragi Hedlu da ne piše o njegovom kontroverznom poslovanju i stečaju tvrtki u njegovu vlasništvu.

Udruge branitelja iz Požege godinama ga optužuju da je bez posla ostavio 60-ak branitelja nakon što je nenamjenski potrošio kredit od 12 milijuna kuna koji je dobio pod uvjetom da zaposli branitelje. Umjesto toga Lucić je tim novcem izgradio par apartmana na moru.

Tu je priču istraživao kolega Drago Hedl a gospodin Lucić mu je u snimljenom telefonskom razgovoru rekao da će mu ako odustane od tog teksta platiti tri puta više nego što bi za tekst dobio od redakcije Telegrama.

Lucić je podnio ostavku na sve funkcije u stranci, osim naravno na funkciju saborskog zastupnika jer kaže od nečega se mora živjeti.

Zoran Šprajc

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari