NOVI MOBITELI ZA ČLANOVE VLADE: Država kupuje 10.800 mobitela za koje je spremna izdvojiti 65,3 milijuna kuna

Foto: Ilustracija (Patrik Macek/PIXSELL)

U Novu godinu s najnovijim mobitelom. Izgleda da je to moto Vlade i drugih javnih institucija, za koje je upravo raspisana najveća javna nabava mobitela dosad

Središnji državni ured za nabavu raspisao je najveću javnu nabavu mobitela dosad pa će tako tisuće političara, dužnosnika i činovnika u novu godinu ući s novim uređajem.

Naime, država kupuje 10.800 mobitela, pripadajuće tarife i internetski promet po mobitelima i još 5900 modema za internetski promet. Sve to država je spremna platiti 65,3 milijuna kuna s PDV-om u iduće dvije godine, piše 24 sata.

Mobiteli su podijeljeni u tri kategorije, vrlo vjerojatno po rangu dužnosnika. Naravno, najmoderniji će biti dostavljeni ministarstvima, Uredu predsjednice te središnjim državnim uredima.

Riječ je o Android i iOS uređajima, a radi se o ovogodišnjim top modelima telefona. Što se tiče Android telefona, država jasno navodi da želi uređaj koji ima ekran od barem 5,2 inča i rezolucije 1440×2560 piksela te osmojezgreni procesor s barem 4 GB radne memorije, kako bi sve dnevne zadatke mogli obaviti bez trzanja u radu telefona.

Dužnosnici će dobiti i fotoaparat s prednjom kamerom koja snima fotografije od 5 megapiksela, dok glavna kamera mora imati podršku za Ultra HD snimanje videa i fotografije od barem 12 megapiksela. Posebno je napomenuto i da mobitel mora biti vodootporan, a na našem tržištu takvih je svega desetak. Najpopularniji je Samsungov Galaxy S8, koji u slobodnoj prodaji košta od 4390 kuna.

Za službenike najnižeg ranga se ne traže pametni telefoni nego jednostavniji uređaji s osnovnim karakteristikama poput VGA kamere i samo 8 MB radne ili 16 MB interne memorije.

Iz Vlade su se pozvali na to da 31. prosinca ističu ugovori te kažu kako se ne radi o ugovaranju nove usluge i telefona nego da se pokreće postupak nabave za nastavak usluge, prenosi 24 sata.
Vijesti.hr

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari