ROKO, KARLO I MISLAV

O ovim dečkima svi pričaju: ‘Nisu čak nikome ni rekli da su bili u policiji, u tome je ta veličina!’

Foto: RTL

‘Cijela priča je toliko pozitivna kraj tolikih negativnih događanja, a osim toga, nadam se i vjerujem da će njih trojica biti primjer i drugima da učine isto ako se nađu u takvoj situaciji’

U Našicama su tri mlada dečka, Roko, Karlo i Mislav pronašli novčanik s velikim iznosom novca te bez razmišljanja su isti predali policiji. Ovakav potez oduševio je najviše njihove roditelje, piše SiB.

Roko Bajamić ima 14 godina, a njegov otac Krešimir kaže da je ovo što su napravili neopisivo.

“U njihovim godinama ne razmišljati niti sekunde hoće li ili neće uzeti novac, već je u pozamašnom iznosu vratiti vlasniku, to je za svaku pohvalu. Naravno, ovo ne govorim jer je riječ o mome sinu, već o činu koji nije razveselio samo nas roditelje, nego najviše vlasnicu” rekao je Krešimir.

Ova priča zanimljiva je jer su dečki odlučili ne govoriti drugima o svom činu. Suprug žene koja je izgubila novčanik, došao je u prodavaonicu kod Rokove majke te joj pohvalio sina, no ona nije znala o čemu se radi.

“U tim godinama u kojima jesu, mogli su bez problema novac podijeliti na tri dijela i kupiti si što zažele. Ali nisu čak nikome niti rekli da su bili u policiji i u tome je ta veličina! Cijela priča je toliko pozitivna kraj tolikih negativnih događanja, a osim toga, nadam se i vjerujem da će njih trojica biti primjer i drugima da učine isto ako se nađu u takvoj situaciji”, zaključio je Rokov otac.

Građani putem Facebook grupe “Izgubljeno nađeno Osijek” prijavljuju pronalaske raznih predmeta poput ključeva, dokumenata i novčanika. Njezin osnivač Stanko Smiljanić kaže da mu je drago što ljudi mogu oglasiti ako su nešto izgubili ili pronašli.

“Zahvaljujući brzom širenjem vijesti na društvenim mrežama, takvi predmeti uglavnom završavaju kod vlasnika. Iako nemam točnu statistiku o tome koliki je broj predmeta vraćen vlasnicima, moja je procjena da ih je barem 80 posto”, rekao je, prenosi Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari