ZA DODATNU ZARADU

Evo savjeta za one koji planiraju u Njemačku: Ovo jesu mini poslovi i jesu honorarni, ali su odlično plaćeni

Foto. Unsplash

Razgovor s ljudima putem telefona nije za svakoga, ali honorarni posao u telefonskoj korisničkoj službi svakako je unosan. Satnica u prosjeku iznosi oko 13 eura, ali vrlo često su tu i razni bonusi, a ni mogućnost rada od kuće nije na odmet

Mnogi danas traže izvor dodatne zarade te je prvo što im padne napamet klasični honorarni posao poput konobarenja ili pomoćnog radnika u supermarketu, ali postoje i brojni drugi honorarni poslovi za koje možda niste ni znali da postoje, a u Njemačkoj su vrlo popularni i traženi. Popis honorarnih poslova koji se nude u Njemačkoj je raznovrstan od konobara do pomagača kod inventure te će svatko tko traži izvor dodatne zarade ovdje pronaći nešto za sebe.

Učitelj -instruktor

Ako ste jako dobri u nekom predmetu i možete svoje znanje prenijeti na druge, mentorstvo bi za vas moglo biti jako dobro plaćen honorarni posao jer sami određujete cijenu sata. Kao student ili ako mijenjate karijeru kao učitelj, možete naplatiti između osam i 18 eura, ovisno o predmetu i težini gradiva, piše Fenix magazin.  Međutim, ako ste obučeni ili ambiciozni učitelj, lekcija kod vas može stajati između 20 i 50 eura. Prednost je što možete raditi i online.

Kurir na biciklu

Kurir na biciklu može zaraditi i do 20 eura na sat. Uz osnovnu plaću vrlo često postoji i provizija kojom dobivate i dio od prodaje. Zarada vrlo često može i ovisiti o tome koliko narudžbi možete izvršiti. Brzina je ključ uspješnosti dostavljača na biciklu.

Hostesa

Područje rada je raznovrsno te ćete dobivati razne zadatke ovisno o vrsti događaja. Vi brinete o događaju i vodite razgovore s kupcima. Ugostiti kupca također je dio vaših zadataka. Hostese u prosjeku zarađuju 13 eura po satu, što ih čini jednim od dobro plaćenih honorarnih poslova. Međutim, da biste radili kao hostesa morate biti sposobni pristupiti ljudima na profesionalan i prijateljski način.

Vozač dostavljač

Klasičan, ali dobro plaćen honorarni posao je vozač dostavljač. Satnica varira, ali na dobrim poslovima možete zaraditi i do 15 eura po satu. U prosjeku, satnica je oko 13 eura. Osim toga, često postoje napojnice i novac za benzin ako dostavljate vlastitim automobilom. No, ne bi vam trebao biti problem dopremiti robu na šesti kat bez lifta.

Agent u pozivnom centru

Razgovor s ljudima putem telefona nije za svakoga, ali honorarni posao u telefonskoj korisničkoj službi svakako je unosan. Satnica u prosjeku iznosi oko 13 eura, ali vrlo često su tu i razni bonusi, a ni mogućnost rada od kuće nije na odmet.

Pomoćnik u proizvodnji

Ova industrija sve više traži privremene radnike. Kao pomoćnik u proizvodnji ne treba vam nikakva posebna obuka, samo nešto manualnih vještina i sposobnost koncentracije. Vaši zadaci su jednostavan ručni rad, kao što je sastavljanje pojedinačnih dijelova. Satnica je oko 13 eura po satu. Posebno je isplativo obavljati ovaj posao tijekom noćne smjene i vikendom jer je tada nešto veća.

Scenski radnik

Kao scenski radnik pomažete u postavljanju i rastavljanju pozornice, scene i tehnike na događanjima. Posao je osobito popularan jer se često morate puno kretati i obično možete pratiti događaje nakon što su postavljeni. Možete očekivati ​​prosječnu plaću od 13 eura po satu. U nekim slučajevima isplaćuju se satnice veće od 15 eura, posebno ako se radi nedjeljom ili noću.

Konobar/Uslužni radnik

Posao konobara/konobarice je gotovo klasični honorarni posao. Ipak, u ugostiteljstvu se ponekad može dobro zaraditi. Prosječna satnica konobara ili konobarice je oko 13 eura po satu. U kafićima i restoranima koji dobro posluju možete zaraditi još do 50% plaće kao napojnice. Što znači da vam je tada satnica oko 19 eura.

Promotor

Promotor nije samo dobro plaćen posao bez obuke, već može biti i stvarno dobro plaćen honorarni posao. Ako izvanredno obavljate posao, možete očekivati ​​satnicu do 15 eura po satu. U prosjeku promotori zarađuju oko 13 eura na sat. Posjećujete sajmove i druga događanja kako biste promovirali određeni proizvod ili uslugu. Važno je da imate dobro razvijene komunikacijske vještine i znate pristupiti ljudima.

Pomagač u inventuri

Svaka industrijska tvrtka, supermarket, robna kuća i slično moraju provoditi inventuru. Budući da se ovdje mora evidentirati cjelokupna zaliha robe, tvrtkama je tada često potrebno mnogo pomoćnika u inventuri. Ovisno o uspješnosti i veličini tvrtke variraju i plaće inventara. U prosjeku možete očekivati ​​satnicu od 13 eura. Kao pomoćnik u inventuri, morate biti u stanju potpuno se koncentrirati nekoliko sati odjednom i imati osnovne aritmetičke vještine, prenosi Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari