OVO JE LOŠE

OBAVEZAN TEST! Pred sam ferragosto Italija Hrvatsku proglasila rizičnom i postrožila mjere.

Foto: Riportal/screenshot

Točno pred početak ferragosta, doba godine kada Talijani odlaze na kolektivni godišnji odmor, a veliki broj njih dolazi upravo u Istru i na Kvarner, Italija je Hrvatsku zajedno s Grčkom i Španjolskom proglasila rizičnim destinacijama.

Kako donosi tršćanski Il Piccolo, Talijani koji odmor provode u Hrvatskoj, po povratku će biti u obavezi testirati se na koronavirus.

Talijanski ministar zdravstva odluku je potpisao nakon što je održan izvanredan sastanak predstavnika talijanskih regija, na kojem su standardizirane mjere, a četiri europske zemlje, uključujući i Hrvatsku označene kao rizične.

https://www.facebook.com/robersperanza/posts/4236295943109583

“Upravo sam potpisao novu uredbu koja uključuje molekularne ili antigeničke testove, koje treba obaviti sa tamponom, za sve one koji dolaze iz Hrvatske, Grčke, Malte i Španjolske. Kolumbija se dodaje na popis zemalja za koje je zabranjen ulaz i tranzit. Moramo nastaviti s mjerama opreza kako bismo branili postignute rezultate posljednjih nekoliko mjeseci za koje smo se svi žrtvovali.”- napisao je Speranza na svome FaceBook profilu.

U tekstu koji udarno na naslovnici donosi Il Piccolo, spominju se još i 28 slučajeva zaraženih turista koji su boravili u Hrvatskoj, a spominje se i današnji nagli skok broja oboljelih.

Nažalost, nama sada slijedi novi val otkaza rezervacija smještaja od naših tradicionalno najčešćih gostiju u osmom mjesecu.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari