ZNAJU SE SVA IMENA

Objavljene liste koalicije ‘Rijeke pravde’, veliko iznenađenje je popularna hrvatska pjevačica

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Na listi se našla i poznata hrvatska pjevačica Alka Vuica

Na Glavnom odboru SDP-a, usvojene su izborne liste za parlamentarne i europarlamentarne izbore 2024. godine. Listu u prvoj izbornoj jedinici predvodit će Arsen Bauk, dok će na drugom mjestu biti Dalija Orešković.

Izbornu listu u drugoj izbornoj jedinici nosit će Boris Lalovac, a na drugom je mjestu Tanja Sokolić. Treće mjesto pripalo je koalicijskim partnerima Glasu.

U trećoj izbornoj jedinici listu nosi Siniša Hajdaš Dončić, na drugom je mjestu Barbara Antolić Vupora, a u toj izbornoj jedinici, dva su mjesta na listama dobili i koalicijski partneri Reformisti. Zbog toga je navodno na listi odbio biti varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj.

Listu u četvrtoj izbornoj jedinici nosi Mišel Jakšić, a na drugom je mjestu Sanja Bježančević. Nositelj liste u petoj izbornoj jedinici je Fred Matić, a na drugom je mjestu Martina Vlašić Iljkić.

Na listi i Alka Vuica

Nositelj liste u šestoj izbornoj jedinici je Mihael Zmajlović, drugo mjesto pripalo je Mariji Lugarić, dok će treće mjesto pripasti koalicijskim partnerima HSS-u. S obzirom na to da u 7. izbornu jedinicu spada i Samobor, moguće je da će na tom mjestu biti šef HSS-a Krešo Beljak. Na četvrtom mjestu u toj jedinici nalazi se Ivan Račan, a svojevrsno iznenađenje na listi je pjevačica Alka Vuica koja se nalazi na 14. mjestu.

Sedmu izbornu jedinicu nosi Kristina Ikić Baniček, a u toj izbornoj jedinici na petom se mjestu našla I dogradonačelnica Gline Branka Bakšić Mitić, ali i bivši riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, koji se nalazi na 14. mjestu. Nositelj liste u osmoj izbornoj jedinici je šef SDP-a Peđa Grbin, na drugom je mjestu Mirela Ahmetović, dok je na trećem mjestu Zlatko Komadina. Na posljednjem mjestu našao se i bivši minister obrazovanja Željko Jovanović.

Listu u devetoj izbornoj jedinici nosit će Sabina Glasovac dok se na drugom mjestu nalazi Tonči Restović. Na petom mjestu je još jedan bivši minister, Branko Grčić.

U desetoj izbornoj jedinici, listu će nositi Ranko Ostojić, drugo mjesto pripalo je stranci Centar, na trećem mjestu je Ivana Marković dok se na četvrtom nalazi Mišo Krstičević. Centar je u toj izbornoj jedinici dobio još dva mjesta, sedmo i jedanaesto, prenosi Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari