PROGNOZA VREMENA

VRIJEME Stiže novi poremećaj: U dijelovima zemlje moguće grmljavinsko nevrijeme i tuča

Stabilizacija je bila samo prolazna, jer nas već u utorak očekuje izražena južina, dok se sa zapada približava novi poremećaj, a ispred njega vlagom bogatiji, ali i sve topliji zrak

Znači to više oblaka i nove oborine, pa će ujutro i prijepodne na moru već postupno biti sve oblačnije, može pasti i malo kiše, dok na kopnu ostaje barem djelomice vedro, prognozira Sven Vorkapić za RTL.

Jugo jača na jako, mjestimice s olujnim udarima, u unutrašnjosti vjetar uglavnom slab, samo u Slavoniji ponegdje umjeren jugoistočni i južni vjetar. Jutro malo manje hladno, ali je lokalno na kopnu još moguć slab mraz. Temperatura od -1 do 3 stupnjeva, na moru između 8 i 11 Celzija.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj postepeno sve više oblaka, ali ostaje uglavnom suho. Vjetar slab do umjeren južni i jugoistočni, a temperatura malo viša od današnje – oko 17 stupnjeva.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu porast naoblake. Temperatura nekoliko stupnjeva viša od današnje – do 18 ili 19 Celzija uz umjeren, prolazno na udare i jak jugoistočnjak.

U Dalmaciji pretežno oblačno, ponegdje i tmurno uz mjestimičnu kišu ili pljuskove, navečer na jugu moguće i grmljavinu. Puhat će jako, ponegdje moguće i olujno jugo koje će navečer malo oslabjeti, a temperatura slična današnjoj – između 16 i 18 stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu i u gorju većinom oblačno, povremeno uz malo kiše ili pljuskove. Temperatura se neće značajnije mijenjati, ali bit će vjetrovitije uz umjereno do jako, prema otvorenom moru na udare moguće i olujno.

Prognoza za more

Na Jadranu pogoršanje već u drugom dijelu srijede, a navečer i u noći na četvrtak moguće je i jače nevrijeme s pljuskovima i grmljavinom. I ovdje od četvrtka stabilnije, postupno se razvedrava, a malo oborina, i to rijetko samo još na sjevernom dijelu. Jugo međutim i dalje jako do olujno, samo u četvrtak prolazno okreće na jugozapadnjak i južni vjetar, a malo mirnije zasad izglednije tek za Uskrs. Temperatura postepeno sve viša.

Prognoza za kopno

Idući tjedan na kopnu toplije uz južinu, a u srijedu jače pogoršanje vremena navečer i u noći. Dakle bit će kiše, a u zapadnim predjelima može biti i grmljavinskih pljuskova i tuče. Od četvrtka postupno razvedravanje pa će za vikend biti sunčano, ali i iznimno toplo za doba godine. Puhat će slab do umjeren, u četvrtak i jak jugozapadnjak s kojim će temperatura postupno biti sve viša – do čak 25 stupnjeva, piše Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari