OČEKUJU 800.000 MIGRANATA! Njemačka izdvaja dodatnih tri milijarde eura za izbjeglice

Njemačka vlada odlučila je izdvojiti dodatnih tri milijarde eura za savezne države i općine kako bi se mogle nositi s ovogodišnjim rekordnim priljevom izbjeglica i migranata, navodi se u zajedničkom priopćenju vladajuće koalicije od ponedjeljka.

Dogovoreno je to na zajedničkom sastanku kancelarke Angele Merkel i čelnika vladajuće koalicije koji je trajao više od pet sati i na kojem je dogovoreno i niz drugih mjera, kao što su ubrzanje procedure dobivanja azila i ubrzanje izgradnje skloništa za azilante, javlja Hina.

Uz spomenute tri milijarde eura za savezne države i općine, središnja njemačka Vlada planira i dodatnih tri milijarde eura za financiranje svojih troškova, odnosno za naknade za tražitelje azila, navodi se u zajedničkom priopćenju.

Dogovor o ubrzanju dobivanja azila uključuje širi popis zemalja koje smatraju “sigurnima”, a čiji građani uglavnom nemaju to pravo. To se odnosi na Kosovo, Albaniju i Crnu Goru. Među onima koji su već u toj kategoriji su Srbija, Makedonija i Bosna i Hercegovina.

Cilj je ubrzati dobivanje azila za migranate iz jugoistočne Europe, kako bi se potom mogli fokusirati na izbjeglice iz ratom zahvaćenih zemalja – Sirije, Iraka i Afganistana.

Koalicijski sastanak održan je na kraju vikenda tijekom kojeg je u Njemačku ušlo 18.000 izbjeglica.
Njemačka ove godine očekuje 800.000 migranata i izbjeglica što je daleko najviše od svih zemalja EU-a, stoji u priopćenju vladajuće njemačke koalicije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari