U AUSTRIJI STROGE MJERE

Od sutra svi skijaši u Austriji ne mogu nigdje bez FFP2 modela maske

Photo: Igor Soban/PIXSELL

Od sljedećeg će tjedan COVID potvrde biti obavezne u svim trgovinama u Austriji

Omikron hara Europom, mnoge države pooštravaju mjere, a Austrija je prva uvela neke od najrigoroznijih na svijetu. Austrijanci su prvi imali lockdown za necijepljene, a sada prvi uvode i maske na otvorenom.

Novo pravilo vrijediti će od subote, a svi koji se zateknu u toj zemlji će maske morati nositi svugdje gdje se ne može osigurati fizička distanca od propisana dva metra.

To znači da će maske nositi i skijaši na austrijskim skijalištima, s obzirom na činjenicu da je trenutno vrhunac skijaške sezone i teško je osigurati potreban razmak na brojim popularnim turističkim odredištima, prenosi The Telegraph.

Osim toga, od sljedećeg će tjedan COVID potvrde biti obavezne u svim trgovinama u Austriji, a period valjanosti potvrda smanjen je na šest mjeseci

U toj je zemlji u četvrtak zabilježeno 8.269 novih slučajeva zaraze, što je trostruko više od dnevnog prosjeka prošlog tjedna, prenose RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari