ODLIČNA VIJEST ZA BROJNE UMIROVLJENIKE: Isplata božićnice i na zaštićene račune!

Na današnjoj sjednici Vlade premijera Zorana Milanovića, posljednjoj prije parlamentarnih izbora, Izmjenom ranije odluke Vlade o isplati tzv. božićnice za umirovljenike omogućeno je da se osobama koje su otvorile zaštićene račune, a zbog blokade njihovih ‘običnih’ računa, taj iznos uplati na zaštićene račune, odnosno da ne može biti predmetom ovrhe.

Također, Vlada je odlučila za podmirenje troškova zbrinjavanja migranata izdvojiti još gotovo 11 milijuna kuna – Ministarstvu unutarnjih poslova iz proračunske će se zalihe isplatiti gotovo 6 milijuna kuna, Hrvatskom zavodu za zapošljavanje gotovo 3 milijuna, Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje 1,4 milijuna kuna, a Robnim zalihama 440 tisuća kuna.

Uredu zastupnice RH pred Europskim sudom za ljudska prava iz proračunske će se zalihe isplatiti 37,8 tisuća eura za troškove postupka u dva predmeta koji se pred tim sudom vode protiv Republike Hrvatske.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari