BIENVENIDO DOBIO PRIZNANJE

Video | Odlikovan hrabri Filipinac koji je spasio djecu iz gorućeg autobusa: ‘Vi ste junak, kod nas su dobrodošli svi pošteni i radišni ljudi’

Školski autobus zapalio se u vožnji kod Velike Gorice. Vozač Bienvenido Alivio je djecu brzo izvukao na sigurno i sam ugasio požar.

Sve je učinio bez ijedne riječi na hrvatskom jer je vozač Filipinac.

Velika tragedija izbjegnuta je samo zbog njegove prisebnosti.

Školski autobus u svega nekoliko minuta progutala je vatra. Dim se počeo širiti iz stražnjeg djela busa.

“Bio sam uplašen, ali smatram da panika nije opcija. Morate biti smireni, prioritet su putnici i djeca. Bilo me strah jer je ovo prvi put da sam tako nešto doživio. Samo mi je drago da su djeca dobro i da nitko nije stradao. Počeo sam kašljati i povraćati, ali svejedno pokušao sam”, rekao je hrabri Bienvenido Alivio za RTL Danas.

Požar su do kraja ugasili vatrogasci, a za svoj hrabri čin gradonačelnik Velike Gorice vozaču je osobno zahvalio i uručio mu turopoljsku podgutnicu.

“Okupili smo se da zahvalimo na smirenom i hrabrom činu g. Aliviju zbog reakcije nakon što se dogodio požar u njegovom autobusu. Vi ste junak, g. Alivio. U naše Turopolje su svi pošteni i radišni ljudi dobrodošli. Hvala vam još jednom u ime roditelja i u ime zajednice”, rekao je gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar, piše Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari