KOMENTAR MOJMIRE PASTORČIĆ

Video | ‘Zamislite hrabrosti: napasti stranog radnika od 160 cm i 50 kg. To je kultura koja nam nije strana ni nepoznata’

U zadnjih mjesec dana najmanje sedmero stranih radnika je pretučeno, razbijene su im glave, prijetilo im se nožem, neke je grupa nasilnika bacila u jarak

Toga smo se i bojali. Da izrugivanje filipinskim poštarima, zgražavanje nad veselim Nepalcima koji plešu na Novoj Godini, otvoreni prezir prema ljudima koji dolaze iz “nama strane i nepoznate kulture”, plašenje ljudima koji nam “otimaju poslove”: neće ostati samo na riječima.

I nije. U zadnjih mjesec dana najmanje sedmero stranih radnika je pretučeno, razbijene su im glave, prijetilo im se nožem, neke je grupa nasilnika bacila u jarak. Postoji i cijeli modus operandi: netko naruči hranu kasno navečer, dočeka radnika, prebije ga i uzme mu sve novce, prenosi Danas.hr.

Zamislite hrabrosti: napasti nekog od metar 60, tko ima 50 kila. U glavnom gradu se to ove nedjelje dogodilo čak dva puta, a prvi put ćete u prilogu Borka Brunovića vidjeti kako izgledaju Pakistanac i Indijac koje su namlatili naši fini zagrebački dečki. To je valjda ta kultura koja nam nije ni strana ni nepoznata. Upozoravamo na fotografije koje bi vas mogle uznemiriti. S razlogom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari