MUŠKARCI PETI MJESEC KLEČE

Video | ‘ODLUČIO SAM BITI SVJETIONIK’ Ovo je Boris, smatra da bi žene trebale biti čednije

Kleče i mole – oko dvjestotinjak mahom muškaraca i ove subote je na glavnom zagrebačkom trgu zagovaralo čednost u odijevanju, prestanak pobačaja, patrijarhat…

Okupilo ih se najviše do sad, ali ih je dočekao jednak broj kontra prosvjednica s jasnim porukama. S njima je za RTL razgovarala Marijana Čikić.

“Jedan javan poziv na nejednakost žena zamaskiran u molitvu. S obzirom na to da slijedimo direktno hodogram Poljske koja je ove ljude ignorirala, mi pokažimo da nećemo”, rekla je organizatorica prosvjeda, Arijana Lekić Fridrih.

Molitvene muške aktivnosti Poljsku su dovele do zabrane pobačaja, a u Hrvatskoj već peti mjesec zaredom muškarci kleče i mole da postanu duhovni autoriteti u obitelji.

“U jednom mi je trenutku došlo – želim li biti mala svijeća ili svjetionik. nedvojbeno, Odlučio sam biti svjetionik”, rekao je Boris Erdelja iz Karlovca te dodao kako smatra da bi žene trebale biti čednije u odijevanju.

Na pitanje novinarke je li to stvar žena a ne njegova stvar objasnio je: “Znate zašto mislim, gledajte. Kako dođe do grijeha? Na taj način što čovjek pomisli na nešto.”

Na pitanje jesu li žene i muškarci ravnopravni, Goran Borovac iz Siska odgovara: “A po čemu ne bi bili?! Ja sam bio u ratu, vidio sam da su žene hrabrije od muškaraca”, rekao je.

Oni su neki od prosvjednika koji su podijelili svoje stavove s RTL-ovom ekipom prije upozorenja s razglasa da se s novinarima ne razgovara.

Prosvjednici su dobili podršku i od nekih žena.

“Na ovom trgu se može sve, je l’ tako?! Možete pjevat, možete prostačiti, možete se drogirati, možete sve, e pa ja mislim da možemo i moliti. Moj suprug danas radi, ja sam došla umjesto njega”, poručila je Anamarija Antunović.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari