ODLUKOM DIVJAKINA MINISTARSTVA: Profesor pedofil iz Bjelovara, kojeg je otkrio RTL, suspendiran iz škole

RTL-ova priča pokrenula je i Ministarstvo obrazovanja pa je tako ministrica Blaženka Divjak zatražila inspekcijski nadzor zbog dotičnog profesora

RTL-ova priča o profesoru povijesti, koji usprkos potvrđenoj optužnici za spolno zlostavljanje djece mlađe od 15 godina i dalje radi u nekoliko škola na području Bjelovarsko-bilogorske županije (OVDJE), dobila je pozitivan nastavak.

Priča potaknula i Ministarstvo obrazovanja da pokrene istragu. Tako je ministrica Blaženka Divjak zatražila inspekcijski nadzor zbog dotičnog profesora, a danas iz Ministarstva javljaju da je pedofil suspendiran iz škole.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja je od Gimnazije Daruvar zaprimilo potvrdu Državnog odvjetništva da je protiv navedenog učitelja pokrenut kazneni postupak te je sukladno dobivenim informacijama, žurno obavijestilo preostale poslodavce – škole u kojima je navedeni učitelj zaposlen da žurno postupe sukladno Zakonu.

“S obzirom da je riječ o kaznenom postupku radi optužbe za kazneno djelo koje je člankom 106. stavkom 1. i 2. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj propisano kao zapreka za rad u školskoj ustanovi, Ministarstvo je pozvalo Škole da žurno postupe u skladu s obvezom iz članka 106. stavka 5. istog Zakona, a kojom je propisana obveza udaljenja takvog radnika od obavljanja poslova”, stoji u priopćenju Ministarstva.

Vijesti.hr. Foto: RTL