POZNAJU (BIVŠEG) MINISTRA?

Oglasili se vlasnici tvrtki kojima je Horvat navodno pogodovao: ‘Nazvala neka žena iz Ministarstva da dođemo to potpisati’

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

USKOK je objavio kako se osumnjičenike terete da su stvorili uvjete da se gospodarskim subjektima neosnovano isplati ukupno 2.655.594,99 kuna

Zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, te pomaganja i poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti u istražnom je zatvoru sada već i bivši ministar Darko Horvat, a USKOK njega i pet drugih tereti da su pomogli u dobivanju poticaja nekih tvrtki.

Kako doznaje Jutarnji list navodno je riječ o tvrtkama Dors projekt d.o.o. kojoj je navodno isplaćeno potpora u iznosu od 199,7 tisuća kuna namjenjenih područjima naseljenima pripadnicima nacionalnih manjina te tvrtki Eko Kotor d.o.o. kojoj je, pak, isplaćeno 199,9 tisuća kuna. Njihov osnivač i vlasnik, Ivan Kos za ovaj medij navodi kako poznaje Horvata jer su iz istog kraja. “Ali taman posla da bi mi pomogao oko dobivanja potpora za moje tvrtke, još mi samo to fali u životu”, kaže.

Povezani VIDEO:

Gobori dalje da se na te natječaje javlja veliki broj tvrdi iz njihova kraja pa su se javili i oni. Onda ih je, govori, “nazvala neka žena iz Ministarstva da dođemo to potpisati i to je bilo to”.

Tvrdi kako za Horvata do sada nijedna od dvije tvrtke ništa nije radila.

Osim Kosa, navodno sporna potpora je bila isplaćena i Klesarskoj radionici Željka Kovača i to u iznosu od 133.560 tisuća kuna. Kovač govori da Horvata poznaje iz viđenja, ali da ne vidi problem po pitanju potpore jer se na natječaj javio legalnim putem.

Naposljetku, uz cijelu priču veže se i ​Tomislav Tolušić kojeg se povezuje s tvrtkom Cestogradnja d.o.o. i to putem Tolušićeva bivšeg zamjenika na mjestu župana Virovitičko-podravske županije. Toj je tvrdi isplaćena potpora u iznosu od 199,9 tisuća kuna.

U konačnici, USKOK je objavio kako se osumnjičenike terete da su stvorili uvjete da se gospodarskim subjektima neosnovano isplati ukupno 2.655.594,99 kuna na teret Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari