GENOVSKA CIKLONA

Ogromna olujna linija: Preko Jadrana se približava grmljavinska oluja duga 700 kilometara

Screenshot YouTube

Fenomen se razvio u sklopu Genovske ciklone i tople te nestabilne zračne mase koja prodire prema sjeveru

U našem dijelu Sredozemlja razvila se ogromna olujna linija koja se proteže 700 kilometara, javlja Istramet.

Fenomen se razvio u sklopu Genovske ciklone i tople te nestabilne zračne mase koja prodire prema sjeveru. Uslijed naglog vertikalnog uzdizanja zraka javljaju se konvektivni procesi koji mogu potrajati satima u ovako toploj atmosferi.

Olujno jugo ostaje u južnom dijelu Jadrana

U ponedjeljak je grmljavina najprije moguća na jugu Istre, kvarnerskim otocima, a zatim češće u Dalmaciji uz izraženije pljuskove, prognozirao je RTL-ov meteorolog Dorian Ribarić. Suho u središnjim, a još uvijek i pretežno vedro u istočnim kopnenim predjelima, prenosi Danas.hr.

Jako i olujno jugo još na jugu, dok drugdje postupno slabi. Najniža temperatura na kopnu, nakon barem djelomične noćne vedrine, oko 4-5 Celzija, ali na Jadranu uz jugo i oblake ostaje između 10 i 13 Celzija.

Nestabilno do kraja tjedna

Iako će se oluja seliti prema jugu, u srednjem i južnom Jadranu i dalje može biti jačih grmljavina. U Istri poslijepodne slijedi postupno smirivanje, ali nestabilno bi moglo biti sve do kraja tjedna.

Za vikend je moguć i prodor velike količine vlažnog i nestabilnog zraka s Atlantika, što znači moguća južina uz novu količinu saharskog pijeska, piše Istramet.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari