PRVA MJERA

Okupljanja s više od sto ljudi treba prijaviti Centru 112 i popisati goste: Sve će provjeravati inspektori i policija

Oduševljenju publike nije bilo kraja

Sukladno epidemiološkoj situaciji, Nacionalni stožer u petak je donio Odluku o nužnim mjerama za organizaciju okupljanja na kojima je prisutno više od 100 sudionika tijekom proglašene epidemije bolesti covid-19.

Organizatori koji na okupljanju očekuju više od 100 osoba obvezni su Županijskom centru 112 dostaviti obavijest o održavanju okupljanja najkasnije 48 sati prije njegovog početka. Organizatori koji su okupljanje prijavili sukladno Zakonu o javnom okupljanju nisu dužni dostavljati tu obavijest.

Također, svi organizatori okupljanja s više od 100 sudionika obvezni su voditi pisanu evidenciju sudionika kako bi se u slučaju zaraze virusom što efikasnije moglo spriječiti širenje bolesti.

Kontrolu provedbe odluke kao i pridržavanja preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo provodit će timovi sastavljeni od inspektora civilne zaštite i policijskih službenika.

 

Vijesti.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views