ORAH: 15 godina pogodovanja krivo za problem udžbenika!

Problemi koje danas imamo s udžbenicima i nastavnim materijalima rezultat su 15 godina pogodovanja interesnim skupinama izdavača, izjavio je jučer Ivan Buljan iz stranke ORAH. Prema mišljenju ORAH-a, ti su problemi danas u medijima samo da bi pojedinim političarima donijeli jeftine političke poene.

Problem se ne može riješiti jeftinim populizmom “dajmo svima besplatne udžbenike odmah” već konkretnim projektom u trajanju od 3 godine. Prvi korak je osiguravanje besplatnih udžbenika za najsiromašnije učenike osnovnih i srednjih škola, a kroz prenošenje udžbenika na sljedeće generacije i kupovinu novih, kroz tri godine se mogu osigurati udžbenici za sve učenike. Cijene udžbenika treba racionalizirati, a potrebno je i promijeniti ugovore MZOS-a s izdavačima jer iskorištavanje prava na izdavanje školskih udžbenika u svrhu akumulacije bogatstva na račun roditelja koji iste udžbenike masno plaćaju nije u javnom interesu.” – izjavio je Buljan.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari