PRISILNA ŠTEDNJA

VideoOrasi, janjetina, piletina… što si hrvatske obitelji više ne mogu priuštiti

Cijene su toliko porasle da se dio Hrvata odriče hrane koja im je nekad bila gotovo svakodnevno na stolu

Gužvama je davno odzvonilo! Što se gostilo, gostilo se, kriza je uzela danak. Mesa ima, ali većina ljudi nema ga čime platiti.

“Piletinu jer je stvarno pretjerano, pretjerana je cijena i stvarno nema smisla, ne kupujemo više”, rekla je Ljiljana Žuža iz Rijeke.

Cijene filea, čistog mesa za pohanje su paprene.

“Sada je počela biti luksuz! Pureći je 91, pileći je 75! Ajmo reći, pureći je sada u rangu janjetine”, kazao je mesar Dejan Brkljačić.

Dokaz je u susjednoj mesnici! Janjetina je po 90, teletina od 100 kuna na više za kilogram. Ali se nikad manje nije kupovalo nego danas! I na riječkoj ribarnici ista pjesma!

“Inače bih svaki dan jela ribu, ali ovako ne možete jer je skupa pa čekam kad je kraj, kad se zatvara ribarnica da kupim nešto ribe”, rekla je Amira Rogić iz Rijeke.

Hobotnica je po 140, orada 180 kuna! Bankovi su puni i jeftinije plave i one skupe bijele ribe.

“Baš ne mogu si priuštit pa oradu, brancine!”, rekla je Riječanka Zdenka Ljubušić.

Teška su vremena pa se i sitna teže prodaje!

“Prodaja se u krizi smanjila na pola, cijene su tako, 30 kuna inćun, srdela”, kazala je prodavačica u ribarnici Marina Nimac.

Riječka tržnica vrvi ljudima, ali kupaca je malo. Boje i mirisi voća i povrća mame, novčanik vraća u stvarnost.

“Naprimjer orasi, dobro ne kupujem ih često, znate kad se kupuju za Uskrs i Božić, ali 100 kuna!”, rekla je Riječanka Vera Group.

Prodavači žale za prošlim, kažu, zlatnim vremenima.Nije dobro, a bit će, čini se još gore! Kupuje se malo, nastavi li se rast cijena, kupovat će se još i manje, prenosi Maja Brkljača za RTL.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views