OREŠKOVIĆ: ‘Ako osoba koju predlože nije prava za posao, jasno ću to reći!

Tihomir Orešković kazao je kako je zadovoljan sastankom s investitorima i bankarima u Austriji te da je ispunio tri cilja koja si je zadao uoči puta

Mandatar Tihomir Orešković u petak je, nakon povratka iz Kitzbuehela gdje se sastao s investitorima i bankarima, ocijenio da je sastanak bio uspješan te naveo da su ispunjena sva tri cilja koja si je postavio uoči puta.

“Sastanak je bio vrlo uspješan, presretan sam”, ocijenio je Orešković na novinskoj konferenciji u Zračnoj luci Pleso.

Kako je rekao, prije puta postavio si je tri glavna cilja.

“Prvi je bio da iskoristim priliku da se upoznam s najmoćnijim investitorima, koji drže 80 posto našeg duga te da iskoristim priliku da nekako pokrenemo optimizam i pozitivnu klimu za investitore, a da Hrvatsku stavimo u jednu pozitivnu sliku. Mislim da smo taj prvi cilj vrlo dobro ispunili”, rekao je Orešković.

Drugi mu je cilj, dodao je, bio da predstavi program reformi i vidi reakcije investitora.

“Zadnji je cilj bio da dobijem podršku tih investitora i uvjeren sam da ćemo vidjeti pozitivan korak naprijed kroz jačanje našeg rejtinga”, ustvrdio je Orešković.

Kako je istaknuo, iskoristio je ovu priliku u Kitzbuhelu da i investitori njega upoznaju, kazavši da su ocijenili kako je vrlo pozitivan korak za Hrvatsku da na čelo Vlade dolazi netko iz privatnog sektora, točnije iz financija.

Upitan ima li svoje prijedloge za ministre, odgovorio je: “Imam svoj veto i ako mislim da osoba koju predlože nije prava za posao, jasno ću to reći, o tome ćemo raspravljati”.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari