Osim Rijeke, još 13 gradova u Primorsko-goranskoj županiji imat će svoju tablicu

Prema zadnjem prijedlogu MUP-a od 1. srpnja svih će 14 gradova naše županije imati svoje tablice. Osim Rijeke svoje tablice bi dakle imali: Bakar, Cres, Crikvenica, Čabar, Delnice, Kastav, Kraljevica, Krk, Mali Lošinj, Novi Vinodolski, Opatija, Rab, Vrbovsko i još 114 gradova u Hrvatskoj. Dosad su registarske oznake na tablicama imala 34 grada u Hrvatskoj. Gradonačelnici svih gradova obuhvaćenih promjenama imaju rok do 7. travnja izjasniti se u vezi s predloženim registarskim oznakama njihovih gradova, odnosno jesu li one zadovoljavajuće ili ne. Od naših gradova izgledno je da će primjedbe imati Crikvenica. Dok MUP-ov prijedlog većini jadranskih gradova ostavlja istu oznaku, kao što je već imaju na brodicama, to nije slučaj s Crikvenicom, gdje se umjesto CK predlaže CR. Od prijedloga registarskih oznaka za gradove koji će se po novome naći na njima, evo primjera iz naše županije:
Rijeka – RI
Bakar – BA
Cres – CS
Crikvenica – CR
Čabar – ČB
Delnice – DE
Kastav – KS
Kraljevica – KV
Krk – KK
Mali Lošinj – ML
Novi Vinodolski – NV
Opatija – OP
Rab – RB
Vrbovsko – VB

Osim toga važno je naglasiti kako nitko neće biti obavezan na promjenu tablica već će sam moći odlučiti hoće li je i kada mijenjati. A ono što je također nejasno koja će slova imati općine. Na primjer, hoće li Omišalj imati RI kao do sada ili KK?

Autor: Rijecan.in

 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Nema povezanog sadržaja