Otac uhićenog za ubojstvo na Malom Lošinju: ‘Osjećam se užasno, supruga i ja smo konsternirani’

Foto: Facebook

‘Dogodio mu se klik u glavi i rascjep ličnosti koji nam je sada svima uništio živote’, kaže otac osumnjičenog

Otac 41-godišnjeg Branka Rafajca, osumnjičenog za ubojstvo, ne može doći k sebi od spoznaje da se njegova sina sumnjiči za krvavi zločin na Lošinju.

Policija za RTL Danas o tragediji u Malom Lošinju: ‘Nema povezanosti između počinitelja i žrtve’

“Supruga i ja smo konsternirani zločinom. Osjećam se toliko užasno, kao da je moje dijete ubijeno. Mogu samo zamisliti kako je ženi čiju je obitelj moj sin zavio u crno. Nema riječi koje mogu izgovoriti da joj u ime obitelji izrazim sućut, jer kćer joj nitko neće vratiti. Naš sin nažalost ima psihičkih problema. S njim nismo u kontaktu već 20 godina pa nam informacije o njemu stižu na kapaljku od bivše snahe. On svaki vid pomoći i kontakta s nama odbija. Bio je i hospitaliziran unazad godinu i pol na psihijatriji na Rabu. Bilo je to sredinom 2018., ondje je boravio mjesec, dva, ne znam točno. Ima niz raznih dijagnoza među kojima i poremećaj ličnosti. Otklon od realiteta u njemu prevaguje kad prestane uzimati lijekove, što se dogodilo unazad nekoliko mjeseci. Naša snaha se obratila i Centru za socijalnu skrb, pisala im je prije nekih mjesec, dva moleći da se utvrdi njegovo socijalno i zdravstveno stanje. Međutim, tamo se zaposlenici ne snalaze. Inertni su i misle da pomoć može uvijek čekati umjesto da pogledaju oko sebe i sva silna ubojstva koja se događaju zbog loše organiziranog sustava”, ispričao je za Jutarnji list vidno potreseni otac Branka Rafajca, koji je ugasio život 16-godišnjakinje koju nije poznavao.

Otkriveno tko je osumnjičenik za ubojstvo djevojke! ‘Već je trebao biti priveden…’

Strava u Malom Lošinju: Maloljetnica pronađena mrtva na stubištu zgrade, sumnja se na ubojstvo

“Njegova psiha ukazivala je na alarmantno stanje”

Na upit je li mu sin djelovao nasilno, otac kaže da ne, nego da je “imao svoje žute minute zbog kojih mu je bila potrebna liječnička pomoć”.

Ubio tinejdžericu u Malom Lošinju: Rastrojeni susjed napao majku, kći ju branila pa ju je ubo nožem

“Kao osoba se smatrao nerealiziranim. Bavio se podvodnim ribolovom i pisao je. Ali unatoč svemu, njegova psiha ukazivala je na alarmantno stanje. Bio je nezadovoljan sobom, pa su samim time njegovi bližnji patili, počevši od bivše supruge, od koje se nedavno razveo. Od neuzimanja lijekova se očito pogubio skroz. Dogodio mu se klik u glavi i rascjep ličnosti koji nam je sada svima uništio živote”, zaključio je za Jutarnji otac osumnjičenog.
Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari