PAZITE DA VAM PRILIKA NE PROPADNE

Ova godina nudi puno prilika za spajanje neradnih dana s vikendima. Zašto ne bi isplanirali sve odmah?

Ilustracija

Bit će malo nezgodno jedino u svibnju. Tada, naime, dva neradna dana – Dan državnosti i Tijelovo – ‘padaju’ na isti dan, 30. svibanj

Spajanje blagdana, odnosno neradnih dana sa vikendima, popularna je aktivnost pa nema razloga da je ne nastavimo prakticirati i u 2024. godini.

Bacite li oko na kalendar, vidjet ćete da prostora za spajanje ima koliko hoćete, jer većina blagdana i praznika pada u dane u tjednu. Bit će tu i nekoliko produženih vikenda, pa nema potrebe za korištenjem godišnjih odmora ili neradnih dana, piše Večernji list.

Bit će malo nezgodno jedino u svibnju. Tada, naime, dva neradna dana – Dan državnosti i Tijelovo – ‘padaju’ na isti dan, 30. svibanj. Ali kako je u pitanju četvrtak, ‘problem’ se lako da riješiti uzimanjem slobodnog petka i dobili ste četiri slobodna dana.

Krenimo redom.

Prvi dan nove 2024. godine pada na ponedjeljak, što prvi ovogodišnji tjedan skraćuje samo za jedan dan. Sveta tri kralja, naime, ‘padaju’ na subotu, 6. siječnja.

Uskrs je zadnje nedjelje u ožujku. Tako je prvi radni tjedan u travnju kraći za neradni ponedjeljak.

Prvo veće spajanje možete planirati za početak svibnja. Praznik rada ‘pada’ na srijedu. Dva dana godišnjeg prije ili nakon srijede i možete dobiti godišnji od pet dana.

U kolovozu, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti je u ponedjeljak, 5. kolovoza. To radni tjedan krati na četiri dana.

Nešto je bolja prilika za spajanje oko Velike gospe, koja je u četvrtak.

Pruženi vikend smiješi nam se i na Dan svih svetih, koji ‘pada’ na petak. Slična je situacija i na Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata koji se obilježava u ponedjeljak 18. studenog.
Božićni blagdani, međutim, donose pravu priliku: Božić je u srijedu, Sveti Stjepan u četvrtak tako da je dovoljno uzeti tek dan godišnjeg za petak i dobiti pet dana odmora, piše Net.hr.

Blagdani i praznici u 2024. godini:

1.1. Nova godina – ponedjeljak

6.1. Sveta tri kralja – subota

31.3. Uskrs – nedjelja

1.4. Uskrsni ponedjeljak – ponedjeljak

1.5. Praznik rada – srijeda

30.5. Dan državnosti i Tijelovo – četvrtak

22.6. Dan antifašističke borbe – subota

5.8. Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja – ponedjeljak

15.8. Velika Gospa – četvrtak

1.11. Dan svih svetih – petak

18.11. Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata – ponedjeljak

25.12. Božić – srijeda

26.12. Sveti Stjepan – četvrtak

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari