FINO ĆE VAS OPALITI

Susjedna zemlja uvodi drastične kazne za prebrzu vožnju: Mogu vam oduzeti vozilo u ovim slučajevima

Ilustrativna fotografija

Od ožujka 2024. prebrzi vozači neće samo skupo platiti prekršaj, već se u ekstremnim slučajevima može oduzeti i automobil

Nama susjedna Austrija pooštrava kazne za prebrze vozače. Naime, od ožujka 2024. prebrzi vozači neće samo skupo platiti prekršaj, već se u ekstremnim slučajevima može oduzeti i automobil. Nova pravila pogađaju i turiste iz Njemačke.

Kazne za prometne prekršaje često su znatno veće izvan Njemačke. Prema pisanju njemačkog autokluba ADAC-a, ako vozite 20 km/h prebrzo, plaćate od 585 eura u Norveškoj, 215 eura u Švedskoj, 200 eura u Finskoj, 195 eura u Nizozemskoj, 180 eura u Švicarskoj i 175 eura u Italiji. U Njemačkoj možete jeftino proći sa 60 eura, javlja Fenix Magazin.

Od ožujka 2024.

Austrija ne samo da nameće visoke novčane kazne za ekstremnu brzinu, već je moguće i oduzimanje automobila od ožujka 2024.

Svatko tko previše prekorači brzinu suočit će se s oduzimanjem vozila u Austriji od ožujka 2024. Tada se primjenjuju sljedeći kriteriji:

U urbanim područjima: Ako se dopuštena brzina prekorači za više od 60 km/h, automobil se može odmah oduzeti.

Izvan mjesta: Ako se prekorači brzina za više od 70 km/h, vozilo se može oduzeti na licu mjesta.

Trajno: Nećete dobiti auto natrag u svim slučajevima. Ako vozite preko 80 km/h u urbanim sredinama ili preko 90 km/h izvan grada, vozilo vam može biti trajno oduzeto. Potom će se naći na dražbi u Austriji.

Teoretski, vozila registrirana u Njemačkoj također bi mogla biti oduzeta u Austriji, prema prvoj procjeni ADAC-a. Autoklub se u tom kontekstu poziva na slično pravilo iz Italije, gdje, ako imate 1,5 promila alkohola u krvi, automobil se u najgorem slučaju može oduzeti i prodati na prisilnoj prodaji.

Inače, Austrija nije prva zemlja koja dosljedno djeluje protiv vozača koji prebrzo voze, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari