PROVJERITE NA VRIJEME!

Stiže prvi vikend u 2024. Ovako će raditi trgovine i shopping centri na blagdan i u nedjelju

Screenshot RTL

Mnogi su se trgovci već krenuli buniti protiv Zakona o trgovini, ali mi smo odlučili provjeriti koje će trgovine raditi ovog vikenda te kakvo će biti radno vrijeme shopping centara

Kako smo brzo ušli u 2024. godinu tako je još brže došao i prvi vikend u novoj godini.

Za trgovce je to ujedno i prvi vikend kada moraju odrediti hoće li im nedjelja biti jedna od 16 radnih, a sve ‘otežava’ i to što je subota zasigurno neradna – jer pada na blagdan Sveta tri kralja, prenosi Danas.hr.

Kao što je Danas.hr prvi objavio krajem prošle godine, neki su shopping centri već donijeli raspored nedjelja kada će raditi, no dosta će trgovina obavještavati svoje kupce netom prije same nedjelje.

Mnogi su se trgovci već krenuli buniti protiv ovog Zakona, ali mi smo odlučili provjeriti koje će trgovine raditi ovog vikenda te kakvo će biti radno vrijeme shopping centara.

TRGOVINE

LIDL – Lidl je na svojim stranicama obavijestio kupce da obave kupnju na vrijeme jer će sve njihove trgovine biti zatvorene i 6. i 7. siječnja.

KONZUM – Dosta njihovih poslovnica bit će zatvoreno cijeli vikend, ali neke će ipak svoja vrata otvoriti u nedjelju i raditi do 13 ili 15 sati. Spomenimo i da će na Autobusnom kolodvoru u Zagrebu trgovina raditi i u subotu i nedjelju od 8 do 15 sati. Detaljan popis pogledajte OVDJE.

PLODINE – Na svojim su stranicama objavili da možete provjeriti koje su trgovine otvorene ove nedjelje. Kako će raditi na blagdan Sveta tri kralja provjerite OVDJE.

KAUFLAND – Iz Kauflanda su nam ranije odgovorili da u siječnju neće raditi nijednu nedjelju, a isto su potvrdili i na svojim stranicama. Isto tako, osim neradne nedjelje, njihove će trgovine biti zatvorene i na blagdan Sveta tri kralja.

SPAR I INTERSPAR – Na njihovim stranicama moguće je vidjeti koje će točno trgovine raditi u nedjelju pa će tako ukupno 42 poslovnice diljem Hrvatske ove nedjelje biti otvorene. Kako će točno raditi i hoće li biti otvorene i dan ranije provjerite OVDJE.

DM – “Radno vrijeme prodavaonica koje posluju u sklopu trgovačkih centara bit će usklađeno s radnim vremenom pojedinih trgovačkih centara. Radno vrijeme ostalih prodavaonica bit će prilagođeno potrebama kupaca, u skladu s prodavaonicama”, odgovorili su nam prethodno. Njihovo radno vrijeme pogledajte OVDJE.

MULLER – Raspored trgovina koje će raditi ovog vikenda provjerite OVDJE.

BIPA – Iz Bipe su obavijestili da će sve poslovnice biti zatvorene na Sveta tri kralja, a kako će raditi u nedjelju možete provjeriti OVDJE.

IKEA – Iz ove robne kuće obavijestili su da su na blagdan zatvoreni, ali i u nedjelju. Prva radna nedjelja ove godine bit će 14. siječnja.

TRGOVAČKI CENTRI

Mnogi trgovački centri odlučili su raditi po jednu nedjelju mjesečno, a primjerice u prosincu sve nedjelje koje imaju na raspolaganju. Stoga ćete dosta puta morati provjeriti radi li određeni trgovački centar. U detaljnom popisu po gradovima provjerite što će raditi kod vas:

TOWER CENTER – Neće raditi ni na blagdan ni u nedjelju. Prva radna nedjelja bit će 14. siječnja, a o ostalima će izvijestiti naknadno.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari