'SPECIJALITET DANA'

Ovo je stravično! Zagrebački studenti šalju fotografije crva koje dobiju u hrani. Stiže inspekcija!

Foto: Robert Anic/PIXSELL /Screenshot Facebook

Razgovarali su i sa studentom koji je u mesu s pireom našao kovanicu, pojeo je cijeli obrok

Zbog fotografije hrane na društvenim mrežama uzburkali su se zagrebački studenti.

Naime, na Facebook grupi “Studentski dom Stjepan Radić – Sava” jedan je student objavio fotografiju pohanog mesa iz kojeg se vide kako vire crvi. Prizor izgleda prilično gadljivo i za one najotpornijeg želuca.

Iz preprženih mrvica na mesu, vire bijeli crvići…

Uz to je stavio opis “Specijalitet dana”, a u komentare su se priključili ostali sa svojim specijalitetima koje su dobili, ali i brojne kritike na račun SC-a.

“Ma daj hoće li netko više zovnit inspekciju”, glasi jedan od komentara kojega su ljudi podržali lajkom.

Ono što zgražava u cijeloj situaciji je da student nije bio jedini koji je danas na tanjuru dobio crve. Razgovarali smo sa studenticom Dejanom koja kaže da se sve dogodilo danas.

“Crve sam primijetila nakon što sam tek počela jesti i onda sam, naravno, prestala. Srećom, prijatelj nije počeo jesti, a situacija u njegovome tanjuru nije bila nimalo bolja”, govori nam.

Nastavlja da su već naviknuli da se u hrani povremeno pojavi “nešto”” što ne bi trebalo tamo biti.

“Ali ovo danas je ipak bilo malo previše! Iako je vjerojatno riječ o nečijoj nepažnji, nije prvi put, pa se pitamo je li nam to postalo normalno, uobičajeno”, govori nam studentica.

Govori za Danas.hr što se dogodilo dalje.

“Vraćajući tacnu, prijatelj je rekao teti, koja je radila na tacnama, što je pronašao u hrani te je ona rekla da će obavijestiti osoblje u kuhinji”, rekla je za Danas.hr.

Tako je u hrani, osim crva, popularno vidjeti i kovanice. No tom se novcu “viška”, studenti ne vesele. Takvo iskustvo imao je student David koji je objavio fotografiju svog jela, a u njemu kovanica.

“Imao sam pauzu od predavanja na faksu i došao sam u menzu na Savi. Uzeo sam taj svoj tanjur s mesom i pire krumpirom. Dok nisam krenuo rezati meso, izgledalo je sve skroz normalno. Zarezao sam dio mesa, a u komadu koji je bio u umaku, bila je kovanica. Krenuo sam se i smijati i čuditi se jer nikad ne bi očekivao tako nešto i to baš u svom tanjuru”, kaže.

Zbog sličnih iskustava, brojni su se studenti požalili i Studentskom zboru i Studentskom centru.

Jelo ipak pojeo, kovanicu nije

Student David kaže da “koliko god gadno zvučalo, pojeo je cijeli taj obrok”, ali je ostavio kovanicu na praznom tanjuru.

“Kasnije mi je sinulo da sam trebao i pokazati ženi koja se brine za suđe onako demonstrativno tu kovanicu i onda je spustiti da još malo dam do znanja da su oni to unutra stavili”, požalivši što to nije tada učinio.

Kontaktirali su predsjednika Studentskog zbora Ivanu Pavlu Borasu, koji kaže da je “službena objava o svemu u procesu pisanja, a dopis se već poslao na Upravu.”

U nastavku donosimo njihov dopis Upravi SC-a.

Poštovani ravnatelje Bošnjak,

Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu u subotu 5. studenog zaprimio je žalbu studenata, korisnika restorana u Studentskom domu „Stjepan Radić“ o neispravnosti poslužene hrane. Korisnici su prijavili i dokumentirali hranu koja potencijalno ugrožava njihovo zdravlje. Prilažemo sljedeće nepravilnosti zabilježene u posluženim obrocima te dostavljamo slike u prilogu:

  1. pohano meso koje sadrži nametnike,
  2. vlasi kose.

Napominjemo da su slične nepravilnosti već prethodno bile zabilježene i opisane u javnim okvirima.

Apeliramo na hitno pismeno očitovanje za ugrožavanje zdravlja studenata:

  • Uprave Studentskog centra u Zagrebu,
  • Voditelja restorana u Studentskom domu „Stjepan Radić“,
  • Osobe odgovorne za sanitarne uvjete restorana,
  • Glavnog kuhara restorana u Studentskom domu „Stjepan Radić“,
  • osoba koje su posluživale hranu u restoranu u Studentskom domu „Stjepan Radić“.

Navedena očitovanja tražimo u što hitnijem roku tokom današnjeg dana.

Osim toga, Danas.hr je zatražio odgovor i od Studentskog centra u Zagrebu. Od ravnatelja Mirka Bošnjaka odgovor su dobili u roku deset minuta.

Image

Foto: Screenshot Facebook

Molim studente koji su od osoblja SC-a Zagreb posluženi s namirnicama na slici da mi jave na kojoj liniji samoposluživanja su konzumirali kako bih mogao utvrditi tko je od osoblja slagao porcije.

Također, molim informaciju jesu li se studenti odmah žalili osoblju ili odgovornim osobama u restoranu SC-a na Savi, ako su se žalili u koje vrijeme i kome?

Prije nego sam dobio Vaš e-mail osoblje SC-a obavijestilo me da su na društvenim mrežama SD Stjepan Radić objavljene slike jela koje ste mi dostavili te sam odmah naložio izvanredni inspekcijski nadzor u restoranu SC-a u SD Stjepan Radić s naglaskom na sljedeće:

  1. Provjeriti jesu li se studenti danas žalili osoblju restorana.
  2. Provjeriti tko je slagao porciju i posluživao navedene namirnice.
  3. Kontaktirali smo odmah šefa kuhinje iz prve smjene?
  4. Evidentirati tko je pripremao smjesu za pohanu svinjetinu?
  5. Evidentirati i uzrokovati pohanu svinjetinu i pečenu piletinu.
  6. Evidentirati podatke o kuharima koji su pekli piletinu i pohali svinjetinu.
  7. Uzorkovati sve namirnice, trag sljedivosti i deklaracije, koje su korištene za pripremu i termičku obradu navedenih jela. Odmah po primitku službenih zapisnika iste ću vam dostaviti i obavijestiti javnost.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari