DOBIVAJU HUMANITARNU POMOĆ

Galerija | Ovo je Željeznički kolodvor u Rijeci kroz koji svaki dan prođe 200-tinjak migranata

Već se nekoliko dana poteže priča oko migranata u Rijeci

Gradonačelnik Marko Filipović rekao je da su za skrb o njima izdvojili oko pola milijuna kuna te da smatra da su zahvaljujući udrugama i Riječkoj nadbiskupiji dobro odgovorili na taj izazov.

Rijeka im se ISpostavila kao idealna točka jer tamo im je grad samoinicijativno osigurao besplatne punktove za njih. Ipak, Filipović je vjerovao da će se pritisak smanjiti ulaskom u Schengen, ali to se nije dogodilo pa se obratio premijeru Plenkoviću za pomoć.

Osim toga, HŽ trenutno dobro posluje iz razloga jer svakodnevno naplaćuju karte od 15-ak eura na relaciji Zagreb-Buzet, ali kako i kaže gradonačelnik, situacija se ne smiruje i traži aktivnije uključivanje države.

A ovo su prizori Željezničkog kolodvora u Rijeci. Dnevno ih pristiže dvjestotinjak te neko vrijeme borave uz kolodvor. Imaju sedam dana da napuste Hrvatsku, ali za to vrijeme dobivaju humanitarnu pomoć, prenosi Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari