NASTAVAK ŠOKANTNE PRIČE

Pacijentica s fotografije u bolnici preminula isti dan. Ravnatelj je to prešutio?

Foto: Čitatelj Danas.hr

Šokantne fotografije u javnost su dospjele pet dana otkako su snimljene. Ravnatelj nije naveo da je jedna pacijentica u međuvremenu preminula, a druga je čak šest dana ležala na hitnom prijemu, iako je bilo mjesta na odjelu

Priča o šokantnoj fotografiji na kojoj dvije starice leže na istom krevetu na hitnom prijamu u sisačkoj bolnici, dobila je nastavak.

Jedna od starica na fotografiji preminula je u roku od 24 sata od trenutka kada je fotografija snimljena, potvrdili su to za RTL Danas iz izvora bliskog “Hitnoj uživo”, koji je i sam djelatnik sisačke bolnice.

Podsjetimo, u redakciju Danas.hr 19. travnja poslali su nam fotografiju iz sisačke bolnice na kojoj se vide dvije starice, jedna je leđima naslonjena na drugu. Dijele isti krevet, a sam prizor uznemirujuć je.

Ravnatelj bolnice dr. Tomislav Dujmenović ispričao se za situaciju i rekao da to je bila “nelagoda za pacijente, ali neizbježna”, jer su “na taj način spašavali živote drugih pacijenata”.

Dodao je da je toga dana između 13 i 15 sati u hitnom prijemu bolnice bilo više od 60 pacijenata i da su neki bili teško bolesni.

No danas se doznaje da ravnatelj nije iznio (ili nije znao) da je jedna od tih pacijentica preminula uskoro nakon što je fotografija nastala. Pritom treba naglasiti da je uznemirujuća fotografija u javnost dospjela pet dana nakon što je snimljena.

Kako doznajemo, obje starice dovezene su iz jednog privatnog staračkog doma u teškom stanju.

Jedna od starica bila je na hitnom prijemu čak šest dana i svo to vrijeme nije bila prebačen na odjel. Potvrdili su to za RTL Danas iz izvora bliskog Hitnoj uživo koji je i sam djelatnik sisačke bolnice.

Pokušali smo dobiti komentar ravnatelja dr. Dujmenovića, ali do objavljivanja ovog teksta nije se javio. Također, poslali smo i upit Ministarstva zdravstva koje nam je potvrdilo da je tražilo očitovanje o ovom slučaju te ćemo ga objaviti kad odgovor stigne, piše RTL Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari